Thursday , July 25 2024

Soț, soție și soacră la spital, după ce au mâncat ciuperci culese dintr-o pădure din Manolea – Forăști

O familie, soț și soție și mama acesteia,  a ajuns miercuri la Spitalul din Fălticeni, după ce au mâncat ciuperci culese dintr-o pădure de lângă satul Manolea, comuna Forăști. Cel mai grav este una dintre femei, care a fost găsită în casă inconștientă.

Bărbatul, Petru Petrov, viceprimar al comunei Forăști, le-a spus polițiștilor că marți a fost în pădurea respectivă, a cules ciuperci de mai multe feluri, iar miercuri soția sa le-a gătit și le-au mâncat la prânz.  Ulterior, bărbatul a mers la serviciu  și deoarece se simțea rău s-a deplasat cu autoturismul proprietate la Spitalul Municipal Fălticeni.

Totodată, a sunat la soția sa care rămăsese acasă și întrucât nu a răspuns la telefon, acesta a contactat-o pe sora sa,  care s-a deplasat la domiciliul său și a găsit-o pe cumnata sa în stare de inconștiență, pe un pat din locuință.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de ambulanță din cadrul SAJ Fălticeni și a trasportat-o la Spitalul Fălticeni, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, stabilindu-se ca diagnostic intoxicație cu ciuperci.

Puțin mai târziu, la Spital a ajuns și soacra viceprimarului, suferind și ea de toxinfecție provocată de ciupercile consumate împreună cu fiica și ginerele ei.

Vezi si

Zona de munte a județului, sub Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar …