Monday , January 30 2023

Soț bătăuș, reținut pentru că a încălcat ordinul de protecție

Bărbatul din Vatra Dornei și-a luat la bătaie soția duminică, după ce ambii au mers la un bar din oraș, unde au băut. Soțul s-a ales cu interdicția de a se apropia la mai puțin de 100 de metri de soția agresată. Cu toate astea, în aceeași noapte el s-a întors la domiciliu u polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore

Un bărbat din Vatra Dornei a fost ­re­tinut ieri pentru că a încălcat ordinul de protecție emis pe numele său, care îi interzice să se mai apropie de soția sa. Soțul a primit interdicția după ce cu doar cu câteva ore în urmă își bătuse nevasta.

Duminică, 10 martie, în jurul orei 18.10, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că la o locuință sa situată pe str. Arcașului, din municipiul Vatra Dornei, are loc un scandal în familie, o femeie fiind victima unei agresiuni.

La etajul imobilului respectiv locu­iesc soții Mihai B., de 42 de ani, și Ioana B., de 38 de ani, împreună cu  fetița lor. După cercetări, polițiștii au stabilit că în jurul orei 14,00 în acea zi, femeia a mers la barul La Grasu de pe Calea Transilvaniei, unde a consumat băuturi alcoolice. În același  bar  se afla și soțul femeii, care a băut și a jucat la păcănele. Ioana a părăsit barul și s-a dus acasă. Pe la ora 18.00 la domiciliu a ajuns și soțul; pe fondul consumului de alcool, el a provocat un scandal  care a degenerat în acte de violență,  lovindu-și soția. Aceasta a suferit leziuni corporale, fiind  transportată cu ambulanța la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde a primit îngrijiri medicale și diagnosticul de plagă contuză frontală stângă, declarativ agresiune. Ea nu a rămas internată.

În urma evaluării situației de fapt și a completării formularului de risc a fost emis Ordinul de protecție provizoriu începând cu 10.03.2019, ora 21.00, pe o perioadă de 5 zile, cu evacuarea  agresorului  din locuința comună și interdicția de a se apropia la o distanță mai mică de 100 de  metri  de victimă. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violența în familie”.

Dar chiar în acea noapte, în jurul orei 00.11, Poliția municipiului  Vatra Dornei a fost sesizată din nou prin 112 de soția bătută că soțul ei ar fi intrat peste ea în casă. Cu toate că a luat la cunoștință de prevederile ordinului de protecție și a declarat că va locui într-la sora lui, în jurul orei 00.00 Mihai B. s-a deplasat  la locuința familiei sale, unde se afla soția.  Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru ,,încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 224, alin. (1) și dispuse prin ordinul de protecție provizoriu” . Față de Mihai B. s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. (O.S.)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …