Tuesday , December 6 2022

Soselele din judeţ pline de şoferi băuţi la sfârşit şi început de an

Mai mulţi şoferi prinşi băuţi la volan s-au ales cu dosare penale. Recordman-ul începutului de an a fost un bărbat din Voitinel ce avea o alcoolemie de 1,03 mg/l

 

 

 

La data de 29 decembrie 2017, la ora 17.40, o patrulă din cadrul Secţiei 3 de Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control pe DC 46B, pe raza comunei Horodnic de Jos, autoutilitara condusă de un localnic de 27 de ani. Cum acesta mirosea a băuturi alcoolice a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

La data de 30 decembrie 2017, la ora 22.45, Poliţia municipiului Suceava a fost anunţată despre faptul că pe strada Universităţii, din localitate, s-a produs un eveniment rutier în care a fost implicat un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în jurul orei 22.35, în timp ce conducea motocicleta pe strada Universităţii, un tânăr de 27 de ani, din comuna Stroieşti, a intrat în coliziune cu o maşină care circula regulamentar. În urma verificărilor făcute în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu are permis de conducere pentru nici o categorie auto. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Celălalt şofer a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.

La data de 31 decembrie 2017, la ora 17.53, Poliţia municipiului Suceava a fost anunţată prin 112 de un localnic de 26 de ani, despre faptul că pe DN 29, la intrarea în municipiul dinspre comuna Adâncata, a avut loc o tamponare, şoferul vinovat părând a fi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în jurul orei 17.20, în timp ce conducea  maşina pe DN 29A, din direcţia Adâncata spre Suceava, un bărbat de 31 de ani din municipiul Suceava, a intrat în coliziune faţă spate cu un autoturism parcat pe marginea drumului, având aprinse luminile de avarii. Cum mirosea a băuturi alcoolice, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

La data de 2 ianuarie 2018, la ora 00.20, în timp ce patrula pe DJ 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, a oprit pentru control maşina condusă de un bărbat, de 35 de ani, din comuna Pojorâta. Cum mirosea a băuturi alcoolice, şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

Tot la data de 2 ianuarie 2018, la ora 21.00, un bărbat de 58 de ani, din comuna Voitinel, în timp ce conducea maşina pe DJ 178 F, pe raza localităţii de domiciliu, s-a angajat în depăşirea unor autoturisme parcate pe marginea drumului, însă din cauză că nu s-a asigurat corespunzător, a acroşat autovehiculul condus din sens opus de un localnic. In urma impactului nu au rezultat victime omeneşti, ci numai pagube materiale, fiind avariate uşor cele două maşini. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru cel care circula regulamentar, iar în cazul bărbatului de 58 de ani, rezultatul a fost de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. (D.Z.)

Vezi si

Gheorghe Flutur, pe șantierul DJ 178, care leagă Humoreni de Bălăceana: Legăm Valea Solonețului de Ilișești, Ciprian Porumbescu și Măzănăești

În cursul zilei de marți, Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a inspectat șantierul de …