Tuesday , October 19 2021

Solicitări de actualizare a valorilor contractate din partea tuturor firmelor care lucrează cu Primăria Suceava

Toate firmele de construcții care derulează lucrări de investiții în municipiul Suceava cu finanțare de la bugetul local, dar și atrase de municipalitate din alte surse de finanțare, au solicitat fonduri suplimentare pentru ajustarea cheltuielilor materiale.

Până pe 20 septembrie au fost depuse 21 solicitări de actualizare cheltuieli materiale. Despre asta a spus primarul Ion Lungu, cu titlu general, în conferința de presă de miercuri, 22 septembrie și a detaliat apoi într-o informare de pe contul său de facebook. Primarul Sucevei, de altfel, a avut un comandament cu firmele care au lucrări de investiții finanțate din fonduri proprii și atrase (bani Guvern, credite) pe două probleme: ajustarea valorilor aferente cheltuielilor materiale la contractele aflate în derulare la investițiile finanțate din surse proprii și accesarea creditului din trezorerie, de 30.000.000 lei, pentru plata facturilor aferente a 16 lucrări de investiții locale aflate în curs de derulare în bugetul municipalității din acest an.

„Municipalitatea le va analiza și, acolo unde corespund prevederile legale, vom încheia acte adiționale de actualizare până la data de 5 octombrie. Am stabilit împreună să accelerăm ritmul lucrărilor până la sfârșitul anului, motivat și de faptul că banii sunt asigurați din credit. Toate firmele de construcții care derulează investiții în municipiul Suceava au solicitat fonduri suplimentare pentru ajustarea cheltuielilor materiale”, a spus Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Primăria Udești, amendată cu 25.000 de lei pentru deșeurile găsite de Garda de Mediu pe câmpurile din Chilișeni

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a înregistrat o petiție referitoare la abandonări …