Friday , October 22 2021

Solca, primul oraș sucevean care intră în scenariul roșu în valul 4 al pandemiei

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență întrunit în ședință extraordinară în cursul zilei de marți, 14 septembrie, a decis luarea unor măsuri suplimentare specifice scenariului roșu pentru orașul Solca, deoarece incidența în localitate la data de 14.09.2021 era de 3,41‰. Restricțiile urmează a fi aplicate din noaptea de miercuri spre joi, timp de 14 zile.

Astfel, CJSU a luat în calcul că respectivele măsuri vor intra în vigoare începând din noaptea de miercuri spre joi, 16 septembrie, de la ora 00:00. Conform hotărârii luate de CJSU Suceava, pe raza orașului Solca se interzice, cu începere de la data de 16 septembrie, timp de 14 zile: organizarea și desfășurarea spectacolelor de tip drive-in; organizarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte; organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private și altor evenimente culturale; activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber; organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.); activitatea în baruri, cluburi și discoteci; activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase.

Totuși, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05:00 – 02:00 doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Activitatea operatorilor desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness se suspendă.

 

Este de precizat că acest gen de măsuri se aplică încă de săptămâna trecută pe raza comunei învecinate Poieni Solca, localitate care cu aproape un deceniu și jumătate în urmă era parte componentă a orașului Solca. Ba chiar fiindcă situația pare a se înrăutăți în Poieni Solca – luni era incidența cazurilor de noul coronavirus până la 4,31‰ – s-a luat decizia ca pentru această comună, începând din data de 15 septembrie, ora 00:00, în următoare 14 zile să fie interzisă circulația persoanelor din localitate, în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00 – 05:00, cu următoarele excepții: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Restricțiile de mai sus încetează dacă incidența zilnică cumulată la 14 zile pentru unitatea administrativ-teritorială vizată este mai mică sau egală cu 3,5‰.

De asemenea, operatorii economici din comuna Poieni Solca ale căror activități de comerț/prestări servicii se desfășoară în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private vor trebui să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05:00 – 18:00. (D.P.)

Vezi si

test, alcool, fiola, alcooltest, politie, Obiectiv

Bărbat din Bilca, prins la volan cu o alcoolemie în sânge de 3,36 mg/l, reținut pentru 24 de ore

Sâmbăta trecută, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control un …

One comment

  1. Mda,la ce se astepta toata lumea acum incepe sa se adevereasca,a trecut vacanta de vara,a venit 15 septembrie,a venit si valul 4,iara restrictii,iara limitari,iara ordonante de urgent,si mai ales urmeaza vaccinarea in masa,asa si va fi,vor inchide tot si numai cei cu vaccinul facut vor putea sa ” miste”…
    Oare nu se va sfarsi cu prosteala asta pe care se ambitioneaza “ei ” sa ne o “bage in cap” ?
    Unde a fost covidu țul asta toata vara ?