Şoferul unui transport ilegal de lemn a abandonat mașina și a luat-o la fugă în pădure, la vederea polițiștilor

reportersite
19 septembrie 2019, 8:58

Bărbatul de 23 de ani a fost găsit la Putna, unde locuiește. El nu avea aviz de însoțire pentru materialul lemnos. Lemnul în valoare de peste 1.000 de lei a fost confiscat, iar conducătorul auto a primit 5.000 de lei amendă

 

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au observat marți, în jurul orei 14.30, o autoutilitară care a oprit brusc pe partea dreaptă a carosabilului, iar conducătorul a abandonat-o, alergând în pădure. Autoutilitara, marca Ford Transit, era încărcată cu material lemnos.

Cu ocazia verificărilor efectuate, pe raza comunei Putna a fost găsit conducătorul auto, Petru A., de 23 de ani, din Putna, care nu poseda aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat. Polițiștii au solicitat sprijinul unui lucrător din cadrul Ocolului Silvic Putna, care, în urma inventarierii materialului lemnos, a stabilit că acesta este în  volum de 3.07 m.c. lemn de lucru pentru ­che­restea specia molid, în valoare de 1.079,93 lei.

Şoferul a fost sancționat cu amendă în valoare de 5000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna. (O.S.)