Saturday , October 1 2022

Şoferul microbuzului școlar din Milișăuți a pedepsit un elev dându-l jos din mașină, în frig. Primarul Laurus: “Să-l ducă mă-sa în cârcă”

Se pare că băiatul a cobo­rât pe ușa din față a micro­buzului, ceea ce l-a deranjat pe șofer. Primarul Mircea Laurus ia partea șoferului în acest scandal și spune că părinții nu sunt recunos­cători ca cei mici au la dispoziție microbuz: «Să-l ducă maică-sa în cârcă, doar nu-s obligat eu să le car copiii. Dacă nu îi convine, să își ducă copilul cu bicicleta. Microbuzul îi ia copilul de la poartă și tot nu e bine»

Ieri dimineață, șoferul microbuzului școlar din Milișăuți a decis să pedep­sească un elev și l-a dat jos, chiar dacă temperatura în termometre era cu minus. Totul s-a întâmplat în timp ce mașina ducea copiii spre școală. Se pare că băiatul s-a întors acasă, zgribulit de frig, și le-a povestit părinților ce s-a întâmplat, tatăl reclamându-l pe șoferul cu pricina la Primărie. Viceprimarului Vichentie Popescu nu-i era străin subiectul și a recunoscut că știe despre acest incident. „Am auzit ceva discuții dimineață, că ar fi fost șoferul pe la Primărie și ne-a atenționat despre un copil căruia i-a spus să coboare prin spate, nu prin față. A fost parcă și pe la primar și i-a spus”, a declarat viceprimarul orașului Milișăuți, Vichentie Popescu.

„Am chemat astăzi administratorul școlii și pe cei doi șoferi pentru a vorbi. Şoferul i-a spus copilului să coboare prin spate pentru că prin față îl poate lovi o mașină și să-l omoare. Copilul aruncă mizerii prin autobuz și spune «și ce dacă?», este un copil obraznic. Nu poate șoferul să stea după fundul lui mereu pentru că vine el când și când. Copiii coboară din mașină și o iau la fugă, iar șoferul i-a spus să coboare prin spate. Eu am adus un microbuz pentru școală și două la Primărie să nu se umble pe jos, dar o să le bag în service și să meargă pe jos. Să-l ducă maică-sa în cârcă, doar nu-s obligat eu să le car copiii. Dacă nu îi convine, să își ducă copilul cu bicicleta. Microbuzul îi ia copilul de la poartă și tot nu e bine. Şoferul nu poate să aștepte zece minute în stație, cu mașina plină de elevi, pentru un trântor care întârzie mereu. Sunt atâția copii care ajung la timp în stație. Copilul este obraznic, dar dacă îl lovește o mașină cine este răspunzător de el? Şoferul și cu mine am fi răspunzători dacă pățește ceva. Copilul a primit educația să arunce semințe și ambalaje în microbuz, iar mama lui se supără dacă îi ceartă cineva «puiucul». Părinții sunt de ăia care așteaptă ajutor social, iar taică-su «trage cu păhărelul». Să-și ducă copilul de acum de mânuță la școală, microbuzul se duce încă vreo 200 de metri doar pentru el. Şoferul ajunge, vede că vine copilul încet și îl claxonează să vină mai repede, iar maică-sa vine și filmează. După ce că le dau mașină, mai vor și să îi iau pe fiecare de la poartă”, a completat și primarul orașului Milișăuți, Mircea Laurus. Acesta a găsit o explicație pentru comportamentul șoferului și le reproșează cetățenilor că nu sunt recunoscători pentru ceea ce primesc, de parcă primarul ar fi cumpărat microbuzele din bugetul familiei sale. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …