Saturday , October 1 2022

Soferul interlopului Ivan Nymyzhan a fost dat în urmărire naţională şi internaţională de politistii suceveni

Dumitru Lăcustă, şoferul interlopului ucrainean Ivan Nymyzhan, a fost dat în urmărire de poliţiştii suceveni, după ce pe numele lui Curtea de Apel Suceava a emis un mandat de arestare preventivă pentru contrabandă şi constituire de grup infracţional organizat

Dumitru Lacusta [800x600]

Poliţiştii suceveni l-au dat în urmărire naţională şi internaţională pe Dumitru Lăcustă, de 50 de ani, cu dublă cetăţenie română şi ucraineană, domiciliat în Ucraina. Individul a fost dat în urmărire, după ce Curtea de Apel Suceava a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă şi constituire de grup infracţional organizat.
Dumitru Lăcustă este şoferul interlopului ucrainean Ivan Vitaliy Nymyzhan, individ care în perioada 2008 – 2013, i-a oferit lunar comisarului şef Nelu Fediuc câte 2.000 de euro pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a-l sprijini în activitatea sa infracţională, respectiv să-i permită să introducă în ţară ţigări de contrabandă prin Vama Siret.
In sarcina lui Dumitru Lăcustă, procurorii suceveni au reţinut faptul că după ce îşi burduşea maşina cu ţigări de contrabandă, în locaşurile special amenajate, trecea prin Vama Siret, după care se îndrepta spre depozitul din oraşul Siret, aflat la o distanţă de circa trei kilometri. In tot acest timp, Ivan Nymyzhan stătea în PTF Siret, pe jos, pentru a superviza de la distanţă partea ucraineană. Rolul său era de a lua legătura cu vameşul, înainte cu jumătate de oră ca Lăcustă să ajungă în punctul de trecere a frontierei, pentru a stabili momentul propice în care Lăcustă să poată intra în România. Pe tot parcursul deplasării, Dumitru Lăcustă era singur în maşină, la vamă la ucraineni el prezenta paşaportul ucrainean, în timp ce în vama de la Siret pe cel românesc.
Surse judiciare au mai arătat că aproape tot timpul Ivan Nymyzhan era însoţit de Dumitru Daniel Sofronie, un individ de încredere a lui Nelu Fediuc, din anturajul preotului Dumitru Horga, care a fost şi el trimis în judecată în unul dintre dosarele în care este acuzat de luare de mită comisarul şef Nelu Fediuc. Lăcustă intra în PTF Siret, doar dupa ce primea acceptul din partea lui Ivan Nymyzhan, era controlat superficial de vameşul mituit, după care se îndreapta spre oraşul Siret, avându-l ca antemergător pe Sofronie.Cei doi mergea în tandem până în apropierea depozitului din Siret. După ce Lăcustă intra în România, Nymyzhan intra şi el în Siret. Odată ajuns la depozit, Lăcustă descarca ţigările de contrabandă şi se întoarcea în Ucraina, în timp ce Sofronie rămânea în zona depozitului. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …