Friday , September 30 2022

Soferul care a produs un accident la Stroieşti, în urma căruia două persoane au murit iar alte 18 au fost rănite, a fost trimis în judecată

accident stroiesti

Procurorii suceveni l-au trimis în judecată pe Dumitru Grămadă, din Botoşani, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă u acesta este acuzat că în luna august 2012 a produs un accident în Stroieşti, în urma căruia au decedat două persoane, iar alte 18 au fost rănite
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculaptului Dumitru Grămadă, de 40 de ani, din comuna Suliţa, judeţul Botoşani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
Botoşăneanul este acuzat că fiind şoferul unei autocisterne implicate într-un tragic accident în luna august 2012 pe DN 17 la intrarea in Stroieşti dinspre Gura Humorului, se face vinovat de producerea evenimentului în urma căruia două persoane au murit, iar alte 18 au fost rănite. Tragicul accident a avut loc în dimineaţa zilei de 27 august 2012 când un microbuz plin de pasageri care făcea curse între Ciprian Porumbescu şi Suceava a fost lovit de o autocisternă. ~n urma impactului un elev în vârstă de 19 ani care mergea să-şi dea o corigenţă a murit, iar şoferul microbuzului a decedat după 12 zile de agonie la spital. Celelate 18 persoane au suferit răni, şapte dintre ele având nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale.
Conform expertizei de specialitate, Dumitru Grămadă, şoferul autocisternei, nu a adaptat viteza la carosabilul umed într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra vehiculului lovind microbuzul plin cu pasageri. Incidentul a avut loc pe fondul oboselii, şoferul botoşănean fiind amendat cu 8.000 de lei pentru nerespectarea timpilor de repaus şi odihnă.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava. Acestă etapă a procesului penal reprezintă conform codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Leii ucraineni refugiați la Rădăuți au ajuns în Africa de Sud

Simba și Mir, cei doi lei care luni au fost preluați de la Grădina Zoologică …