Şoferii bețivani, nelipsiți de pe șoselele din județ

reportersite
25/05/20 ora:11:19pm

Duminică, la orele 14.30, patrula din cadrul SPR 3 Marginea, a oprit pentru control autoturismul marca Vauxhall Astra care se deplasa pe DJ 178 B pe raza satului țibeni, din comuna Satu Mare, condus de M. Vasile, de 44 ani, din comuna Şerbăuți.

Întrucât acesta emana miros puternic de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.  În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Duminică seara, la ora 21.26, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 despre faptul că la barul „Laleaua Neagră” un conducător auto al autoturismului marca VW Sharan este băut. Cu ocazia verificărilor efectuate în trafic, pe D.N 17 A aproape de intrarea în Dornești a fost identificat autoturismul marca VW Sharan. La volanul autoturismului a fost identificat C. Ioan, de 38 de ani, din Dornești și întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot duminică seara, la orele 21.15, patrula de siguranță publică din cadrul SPR 3 Marginea, în baza unei informații, a oprit pentru control autoturismul marca BMW ce se deplasa pe DC neclasificat ”Colnic” din comuna Horodnic de Jos, condus de H. Mihai, de 38 ani, din comuna Voitinel, care emana puternică halenă alcoolică. Numitul H. Mihai a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat  mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.