Saturday , February 4 2023

Şoferi prinși băuți la volan pe șoselele din județ

Un conducător auto de 66 de ani oprit pentru control la Horodnic de Jos avea 1,04 mg/l alcool în aerul expirat 

Marți, 9 aprilie, la ora 11.15, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, în timp ce acționa pe linia respectării normelor rutiere pe str. Ion Irimescu, din municipiul Suceava, a oprit pentru control autoturismul marca BMW 520 condus de Adrian M., de 46 de ani, localnic. Întrucât conducătorul auto emana ha­lenă alcoolică, a fost testat cu aparatul eti­lotest, rezultatul fiind de 0,83 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la UPU – Spitalul Județean de Urgență, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exa­­c­titate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit pe numele șoferului dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeași zi, la ora 12.50, echipajul din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat circulând pe D.C. 46, pe raza comunei Horodnic de Jos, autoturismul marca Skoda Octavia condus de Mihai C., de 66 de ani, din municipiul Rădăuți, pe care l-a oprit pentru control. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. (O.S.)

 

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …