Sunday , April 11 2021

Şoferi cu alcoolemii uriașe, prinși la volan de polițiști în acest week-end

Un bărbat din Arbore avea 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar altul din Siret 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un bărbat și o femeie au fost surprinși conducând fără permis, iar o tânără de 20 de ani conducea o mașină cu numere provizorii de Belgia a căror valabilitate expirase 

Polițiștii din Cajvana au oprit pentru control vineri, 23 noiembrie, autoturismul VW care se deplasa pe DJ 178, pe raza comunei Arbore, condus de Gheorghe D., de 42 de ani, din comuna Arbore.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind  de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

A doua zi, sâmbătă, la ora 18,50, pe str. Lațcu Vodă din orașul Siret a fost depistat de un echipaj de poliție rutieră din cadrul SR Suceava Florin H., de 48 de ani, localnic, care conducea beat un autoturism  Audi. Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Tot sâmbătă,  24 noiembrie, la ora 17:10, un echipaj de poliție rutieră din Fălticeni, în timp ce acționa pe DJ. 209 A, pe raza comunei Mălini, a oprit pentru control autoturismul marca Opel condus de Nicolae B., de 36 de ani, localnic și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea determinării alcoo­lemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Tot în acest week-end polițiștii, în urma controalelor efectuate pe raza județului, au descoperit șoferi care conduceau mașini neînmatriculate.

Astfel, polițiștii cadrul Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Fălticeni au oprit pentru control vineri, 23 noiembrie, pe strada Sucevei, autoturismul Audi A4, cu numere provizorii de înmatriculare eliberate de statul belgian, condus de Andreea Florina B., de 20 de ani, din comuna Râșca. În urma verificărilor, s-a constatat că numerele provizorii erau valabile până la 21.11.2018. În acest caz-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere a unui autovehicul neînmatriculat”.

În aceeași zi, în jurul orei 17.00, polițiștii din Vicovu de Sus au oprit pentru control, pe strada Victoriei, autovehiculul Mitsubishi Pajero cu număr de înmatriculare Marea Britanie, condus de Constantin C., de 47 de ani, din orașul Vicovu de Sus. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,14 mg/l alcool în aerul expirat.

După verificările efectuate în baza de date, polițiștii au stabilit faptul că șoferul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere fără permis”.

Sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 16:30, un echipaj din cadrul Poliției orașului Broșteni a oprit pentru control pe DN 17B, pe raza localității, autoturismul marca Audi A5, înmatriculat în Marea Britanie, condus de Leonița G., de 31 de ani, din Broșteni, care nu posedă permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”. (O.S.)

 

Vezi si

Un flăcău din Vicovu de Sus, beat și fără permis, a ajuns în arest după ce a lovit o mașină, a făcut oleacă de scandal  și apoi a fugit

Vineri după-amiază, la ora 16:34, polițiștii din Gălăneștiau fost sesizați prin 112 de către un …