Șoferi băuți prinși sâmbătă de polițiști pe șoselele din județ

reportersite
12 iulie 2020, 14:00

Sâmbătă, la ora 11:50, lucrătorii Poliției orașului Siret, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat în trafic pe strada Bogdan Vodă, în localitatea Siret, autoturismul marca PEUGEOT, la volanul căruia se afla  D. A., de 66 ani, din orașul Siret. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a procedat la conducerea lui Dobrin Andrei la Spitalul orașului Siret, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

test, alcool, fiola, alcooltest, politie, Obiectiv

Pe data de 11 iulie, la ora 16.30, un echipaj din cadrul Secţiei15 Poliţie Rurală Vatra Dornei s-a sesizat despre faptul că pe D.C. neclasificat Şaru Bucovinei pe raza localităţii Şaru Bucovinei a avut loc un eveniment rutier soldat cu avarierea autoturismului marca Volkswagen Golf cu numărul de înmatriculare SV 27 YSC, care a fost găsit avariat într-un şanț, iar la faţa locului nu se afla nici o persoană. În urma verificării în bazele de date ale poliţiei s-a stabilit proprietarul autovehiculului  în persoana lui B. I. I., de 42 ani, din comuna Şaru Dornei. Susnumitul a fost identificat pe drumul comunal, declarând că el a condus autoturismul şi a intrat cu maşina în şanţ, lăsând-o la faţa locului. B. I. I. emana halena alcoolică şi a refuzat testarea cu aparatul etilotest. Conducătorul auto a fost condus la Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Vatra Dornei unde a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Sâmbătă după-amiază, la ora 17:25 patrula de ordine publică din cadrul Poliția Municipiului Suceava – Secția de Poliție Burdujeni, în urma unui apel 112, a fost dirijată să se deplaseze  pe str. Calea Unirii,în zona stației Tpl Iric, unde un autoturism marca Ford Mondeo, a avariat un auto parcat. Patrula de ordine publică a  identificat în zona stației TPL Iric, autoturismul susmenționat, iar după ce și-au declinat calitatea au procedat la legitimarea conducătorului auto constatând că se numește C. B., de 30 ani, din Suceava.  Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1.32 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante pentru comiterea infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Sâmbătă seara, la ora 18:50, lucrătorii Poliției orașului Siret, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat în trafic pe strada Petru Mușat, din localitatea Siret, autoturismul marca Mercedes, la volanul căruia se afla C. V., de 20 ani, din Bălcăuți. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care s-a procedat la conducerea la Spitalul orașului Siret, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.