Tuesday , January 31 2023

Şoferi băuți, prinși la volan de polițiști 

Vineri, 3 decembrie, în jurul în jurul orelor 17:25, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Volovăț, lucrătorii de poliție din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Mun. Rădăuți au efectuat semnalul regulamentar de oprire unei autoutilitare marca Fiat, ce se deplasa pe DC neclasificat, în zona „Cartierul Nou”, conducătorul auto conformându-se semnalului, oprind autoutilitara pe partea dreaptă a părții carosabile.

Şoferul, H. Gavril, din Volovăț, emana halenă alcoolică și fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemiei de 1,09 mg/L alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Rădăuți, unde, cu consimțământul său, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot vineri seara, în jurul orelor 21.45, în timp ce se aflau pe str. Siliștei, din orașul Liteni, polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autoturismul marca BMW. Conducătorul autoturismului, M. Ionuț, de 29 ani, din Liteni emana halenă alcoolică și a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice. Fiind testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost 0.61 mg/l alcool pur în aer expirat.

Având în vedere valoarea rezultatului testării conducătorul Manole Ionuț a fost condus la Spitalul Județean Suceava, în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Pe 4 decembrie, la ora 03.20, polițiștii din cadrul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, pe D.J. 175B din comuna Pojorâta, l-au depistat pe C. Mihai, de 23 ani, din Dorna-Arini, în timp ce conducea autoturismul Audi A4, în care se mai afla o persoană, pe DJ 175B din Pojorâta, având dreptul de a conduce suspendat.

Şoferul emana  halenă alcoolică și i s-a solicitat să se supună unei testări cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Atât conducătorul auto cât și pasagerul autoturismului nu și-au putut justifica motivul prezenței la ora respectivă, în contextul pandemiei cu virusul Covid 19, motiv pentru care ambele persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …