Friday , October 7 2022

Soferi aproape de comă alcoolică, prinşi de poliţişti noaptea trecuta pe şoselele din judeţ

Aseară, la ora 22.00, patrula de poliţie rutieră din cadrul Biroul Rutier Suceava, în timp ce acţiona în cadrul planului de acțiune pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, în urma unei informații au oprit pentru control autoturismul marca BMW, care circula pe strada Slătioarei, condus de M. Sorin,  de 40 ani, localnic. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,04 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Sf. Ioan cel Nou Suceava, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Tot marţi seara, în jurul orei 23.30, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu, pe D.C. 88 pe raza comunei Sadova, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca Ford Mondeo, ocazie cu care au constatat că la volanul autoturismului se afla E. Andrei, de 27 ani, din comuna Pojorâta, căruia i s-a solicitat să coboare din vehicul în vederea efectuării unei testări cu aparatul etilotest constatând cu acest prilej că prezenta tulburări de echilibru și că emana halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc pentru  prelevarea a două mostre biologice la interval de o oră între ele, loc unde nu și-a exprimat consimțământul în scris asupra prelevării mostrelor de sânge.

Miercuri dimineaţă, la ora 02.27 patrula  din cadrul S.P.R. 5 Dărmănești, în timp ce acţiona în cadrul planului de acțiune la intersecția D.N.2 cu VO 2 P au oprit pentru control autoturismul marca Ford Focus, condus de S. Ionuț,  de 19 ani, din comuna Stroiești.  Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,72 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Sf. Ioan cel Nou Suceava, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 

 

Vezi si

Dezbatere publică privind traseul centurii Gura Humorului

Centura orașului Gura Humorului va face parte din Autostrada Nordului, dar traseul stabilit de firmele …

One comment

  1. Fara o modificare a legislatiei in sensul ca li se ia masina pe o perioada de 6-12 luni celor prinsi bauti, nu se rezolva problema. Sunt prea multi betivi care se cred zmei dupa un pahar si se suie la volan provocand ulterior victime.
    Degeaba iau amenzi sau pedepse cu suspendare.