Wednesday , November 30 2022

Şofer scandalagiu, încătușat și băgat în arest după ce a fugit de poliție și a refuzat să sufle în etilotest

Sâmbătă după-amiază, în jurul orelor 17.20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava au primit o informați despre faptul că pe str. Calea Obcinilor, o persoană sub influența alcoolului, a parcat autoturismul în fața barului La 4 Mese, apoi a intrat în bar.

Patrula de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier și polițist local din cadrul Poliției Locale Suceava, s-au deplasat la locul indicat, unde au identificat o mașină Alfa Romeo parcată în fața barului.

În jurul orei 17.40, bărbatul a urcat la volanul autoturismului respectiv și s-a pus în mișcare către bld. 1 Decembrie 1918. Polițiștii au efectuat semnalului regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase, iar conducătorul autoturismului  a efectuat viraj la dreapta către Explora. În față la SC DIMAX SRL, autoturismul a oprit, șoferul a coborât de la volan și a început să fugă printre blocuri, ulterior fiind prins și s-a reușit imobilizarea și încătușarea acestuia.

În timpul conducerii pe jos către mașina de poliție, bărbatul respectiv s-a manifestat agresiv.        Deoarece mirosea a alcool, individul a fost dus la Spitalul Județean Suceava în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În curtea Spitalului Județean Suceava, persoana în cauză a fost identificată ca fiind A. Eduard Andrei de 27 ani, din satul Sf. Ilie, și având în vedere faptul că acesta a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, i s-a adus la cunoștință obligația de a i se preleva mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Acesta a refuzat însă să i se preleveze mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” și s-a dispus, prin ordonanță, reținerea pentru o perioadă de 24 ore.

A. Eduard Andrei a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca în cursul zilei de duminică acesta să fie prezentat la procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …