Wednesday , October 5 2022

Sofer reținut și țigări de contrabandă de aproape 30.000 de euro confiscate de polițiștii suceveni

Aceștia au depistat în trafic două autoturisme cu care erau transportate peste 12.500 de pachete cu țigări de contrabandă în valoare de circa 133.500 de lei. Marfa a fost confiscată, cele două mașini au fost indisponibilizate, iar unul dintre șoferi a fost reținut 

tigari

Zilele trecute, polițiștii suceveni au desfășurat o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu țigări. Aceștia au organizat filtre în trafic, fiind vizați în special cei care transportă produse accizabile. În urma acțiunilor au fost confiscate peste 12.500 de pachete cu țigări de contra­bandă în valoare de 133.500 de lei, au fost indisponibilizate două vehicule, iar o persoană a fost reținută și introdusă în Arestul IPJ Suceava.

La data de 31 octombrie 2017, în jurul orei 15.30, polițiștii au depistat o mașina suspectă în zona centrală a comunei Straja, care circula pe DJ 209G, din direcția comunei Ulma către orașul Vicovu de Sus. Vehiculul respectiv a fost urmărit de către agenți până în zona periferică a comunei Straja, unde a virat către o stradă adiacentă, respectiv Ulița Dozator, întrucât DJ 209G era blocat la intrarea în orașul Vicovu de Sus de polițiști. După ce a intrat pe uliță, șoferul automobilului a schimbat din nou direcția de deplasare, intenționând să revină pe DJ 209G, însă a fost blocat de oamenii legii.

La volanul autoturismului Audi A6 se afla Dorel Adrian Curaciuc, de 29 de ani, din satul Paltin, comuna Brodina. In interiorul vehiculului se aflau mai multe colete voluminoase învelite în folie de culoare neagră. Mașina a fost dusă la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus, unde s-a stabilit că în interior se aflau 19 colete și mai multe cartușe cu țigări. In urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea totală de 10.390 de pachete, dintre care 7.390 de pachete marca Rothmans de proveniență Ucraina și 3.000 de pachete marca Marble de proveniență Duty Free, în valoare de circa 105.000 de lei. Autoturismul Audi A6, în valoare de aproximativ 15.000 de euro, a fost indisponibilizat de polițiști.

Dorel Adrian Curaciuc a fost reținut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, iar ieri urma să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Ieri dimineață, pe la ora 02.35, polițiștii din Pojo­­râta, în timp ce patrulau pe DJ 175, pe raza comu­­nei Fundu Moldovei, au făcut semn re­­gu­lamentar de oprire unui autoturismul BMW care circula pe direcția Breaza – Pojorâta. Persoana de la volanul mașinii a redus viteza și a creat impresia că va opri la semnalele polițiștilor, a rulat cât mai pe partea dreaptă a drumului până aproape paralel cu autospeciala de poliție, unde a oprit. S-a putut constata faptul că în autovehicul se afla o singură persoană, respectiv șoferul, un bărbat în vârstă de circa 40 de ani. In momentul în care unul dintre polițiști a intenționat să coboare din autospeciala de poliție, șoferul autoturismului BMW a demarat în trombă și și-a continuat deplasarea. Agenții au pornit în urmărirea mașinii respective pe o distanță de circa 1,5 kilometri, depistând vehiculul circulând pe DJ 175, fără a avea în funcțiune luminile de drum sau de întâlnire. La volanul automobilului se afla Radu Popiuc, de 40 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei.

Polițiștii au găsit pe drumul comunal denumit Pârâul Cailor, situat între locul unde a fost făcut semnul de oprire și locul opririi finale, în albia pârâului Cailor cinci colete din carton, care conțineau țigări de contrabandă de diferite mărci, respectiv Ashima, Marble și Hilton.

Vehiculul a fost dus la sediul Secției 11 de Poliție Pojorâta și urma să fie indisponibilizat la sediul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc. In cele cinci colete, polițiștii au găsit 2.417 pachete cu țigări de contrabandă, fără timbru de accizare, în valoare de circa 28.500 de lei, marfă ce a fost confiscată de oamenii legii. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, cu suspectul în libertate. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …