Saturday , June 22 2024

Șofer cu permis categoria B, prins la volanul unui camion încărcat cu peste 40 mc de lemn

Luni seara, la ora 22:10,  pe raza comunei Vatra Moldoviței, polițiștii au oprit pentru control  un ansamblu format din  camionul marca MAN și remorca marca DOLL ce se deplasa  spre  Vatra Moldovitei și transporta material lemnos. La volanul camionului se afla S. Toader, de 52 ani, din  Vatra Moldoviței, care a declarat că nu are asupra sa niciun document personal, prezentând pentru control doar certificatul de înmatriculare al autoutilitarei.  Polițiștii au făcut verificări în bazele de date și au constatat că bărbatul  este posesor al permisului de conducere doar pentru categoriile AM, B1, B, iar camionul  nu are inspecția periodică valabilă, aceasta fiind expirată și nu are poliță RCA valabilă.

Întrucât au existat suspiciuni cu privire la faptul că materialul lemnos transportat de autoutilitară și remorcă nu corespunde din punct de vedere cantitativ și ca specie cu cele menționate în avizele de însoțire, polițiștii i-au cerut  conducătorului auto să contacteze un angajat care deține permis de conducere valabil pentru a conduce ansamblul până la Depozitul de Bușteni Dragoșa, iar la fața locului s-a prezentat un coleg al lui S. Toader, posesor al permisului de conducere  pentru toate categoriile.

Ansamblul format din autoutilitara marca MAN  și remorca marca DOLL a fost condus  la sediul Depozitului pentru Bușteni Dragoșa din cadrul Ocolului Silvic Vama, urmând a fi efectuată inventarierea încărcăturii în cursul zilei de marți,  perimetrul depozitului fiind supravegheat video.

Polițiștii au întocmit dosar penal, aplicând și amenzi, atât șoferului, cât și firmei de care aparține.

Vezi si

Aeroportul Sucevei rămâne pe locul 5 ca număr de pasageri la nivel național

Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava continuă să se poziționeze pe al cincilea la nivel …