Thursday , September 29 2022
Breaking News

Şofer fără minte, legi strâmbe, procurori slabi: Un individ prins de două ori în câteva ceasuri beat mort la volan, după urmăriri prin centrul orașului, lăsat în libertate

Pare incredibil, dar la Suceava se poate ca un șofer beat mort, prins de două ori în câteva ore, a doua oară mai beat ca prima dată, să fie lăsat să plece liniștit în treaba lui, fără a fi considerat un pericol public. Duminică dimineață pe la ora 4.00, un sucevean de 26 de ani, beat la volanul unui Ford, nu a oprit la semnalul polițiștilor pe Calea Obcinilor și a gonit cu peste 100 km/h, cu polițiștii după el, pe bulevardul 1 Mai, pe strada Universității, pe George Enescu, fiind oprit abia în zona Catedralei, de sase masini de politie. El avea 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar polițiștii l-au încătușat, i-au reținut permisul și i-au făcut dosar penal, apoi l-au lăsat să plece, liber ca pasărea cerului. După câteva ore, la ora 09.10, același șofer a fost descoperit circulând și mai beat (1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat) în zona magazinului Lidl din Zamca. Si a doua oară sistemul a fost indulgent peste măsură cu el, procurorul de serviciu nedispunând nicio măsură, în afara unui nou dosar penal întocmit pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului

Duminica dimineata a fost nevoie de sase echipaje de politie pentru oprirea tanarului baut care gonea pe strazile Sucevei

OBIECTIV a relatat în ediția de ieri cum, duminică dimineață, pe la ora 4,  a fost nevoie de șase mașini de poliție pentru a opri și imobiliza, în zona Catedralei, un tânăr de 26 de ani, aproape în comă alcoolică. Individul fusese fugărit de polițiști pe mai multe străzi din centrul orașului în timp ce gonea cu peste 100 km/h. Când a fost prins, șoferul beat a fost încătușat, iar aparatul etilotest a indicat 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost dus la spital, i s-au recoltat probe biologice, i s-a reținut permisul, s-a deschis un dosar penal de “conducere sub influența alcoolului” și a fost lăsat să plece, liber ca pasărea cerului.

Duminică, la ora 9.10, deci cam la 3-4 ceasuri de când individul a ieșit din sediul Poliției, la 112  cetățenii au semnalat că în zona magazinului LIDL din Zamca o mașină circulă haotic, fiind condusă de un șofer beat. Ajunși în zonă, polițiștii l-au descoperit pe același tânăr, acum și mai beat (1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat). S-a reluat circuitul: a fost dus iar la Spital, s-au recoltat probe biologice și s-a deschis un dosar penal, adăugându-se însă acum și infracțiunea  de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”. Pare incredibil pentru orice om cu scaun la cap, dar tânărul a fost lăsat din nou liber, procurorul de serviciu considerând că încă nu sunt suficiente probe pentru a-l considera pe șoferul bețivan pericol public.

Din fericire, până aseară, la închiderea ediției, nu a fost raportat niciun eveniment în care bețivanul respectiv să fi fost implicat din nou. Din nefericire, nici până aseară și, probabil, nici până hăt, la sfârșitul erei noastre, niciunul dintre mulții șefi de pe la parchetele sucevene nu a ieșit și nu va ieși să explice și  să ceară scuze public sucevenilor pentru asemenea decizii ciudate, care ne pot pune în pericol pe toți cei care mergem pe stradă.

Reamintim că duminică, la ora 04:18, în timp ce acționa în cadrul raziei organizate la nivelul Poliției Municipiului în Suceava, pe Calea Obcinilor un echipaj de poliție a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism marca Ford Focus care nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de agenții de poliție. Întrucât conducătorul autoturismului nu a oprit la semnal s-a pornit în urmărirea acestuia pe bd. 1 Mai, unde a circulat cu viteza de 98 km/h, a virat stânga pe str. Universității, unde a circulat cu viteza de 109 km/h, de pe str. Universității a virat dreapta pe bd. George Enescu, unde a circulat cu viteza de 86 km/h, după care a oprit pe partea dreaptă a părții carosabile, înainte de semaforul instalat la trecerea pentru pietoni din zona Catedralei. Deoarece conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire efectuat de agenții de poliție rutieră, conducătorul auto a fost imobilizat și încătușat. La volanul autoturismului a fost identificat  un tânăr de 26 de ani, din Suceava. Întrucât conducătorul auto  emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Având în vedere rezultatul testării,  a fost condus la Spitalul Județean Suceava pentru prelevarea de probe biologice de sânge. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „conducere sub influența alcoolului”, de asemenea i-a fost reținut permisul de conducere, fără drept de circulație.

Peste câteva ceasuri, la ora 09.10, echipajul de poliție rutieră din cadrul Biroului Rutier Suceava a fost sesizat prin apel la  112 despre faptul că pe strada Zamcei din municipiul Suceava, în zona supermarket-ului Lidl, un autoturism marca Ford circulă haotic, iar conducătorul acestuia pare a fi sub influența alcoolului. Deplasându-se la fața locului a fost identificat autoturismul în cauză, același Ford Focus, care era oprit în dreptul sălii de jocuri Las Vegas și care a fost indicat de un martor ocular (apelantul la 112). La volanul autoturismului a fost identificat  tot tânărul de 26 de ani, acesta aflându-se singur în autoturism. Individul a fost testat din nou cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, procurorul de serviciu nedispunând luarea altor măsuri împotriva lui S.D.F. (O.S.)

 

Vezi si

Patru gospodării din Dragoșa – Frumosu cuprinse de un incendiu pornit de la un cablu electric defect (FOTO)

Pompierii militari de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrătorii …

3 comments

  1. Trebuie schimbată legea și in România, in cazul șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice. Adică sa le fie suspendat permisul de conducere pe o perioada de câțiva ani, și sa facă și închisoare.

  2. multi procurori au “srudiat dreptul pe la facultati fantoma , cica la distanta !!! sistem Nicolicea , de asta avem si asemene cazuri.

  3. Pai cum de ce l-au lasat liber? Pentru ca asa se aplica legea in tara asta…daca individul beat ar fi accidentat a doua oara pe cineva, procurorul care l-a lasat liber nu patea nimic! Noi le platim salarii grase apoi pensii imense pentru ca ei sa lase infractorii liberi!