Sunday , December 4 2022

Şofer din Putna, băgat în arest după ce, băut, a fost urmărit vreo 4 km, a refuzat să sufle în etilotest, a făcut scandal și a refuzat să poarte masca de protecție

Luni 1 noiembrie, în jurul orei 14:13, polițiștii din Putna au fost sesizați prin 112  despre faptul că o persoană aflată în stare de ebrietate conduce autoturismul pe raza comunei. Polițiștii  au identificat în trafic autoturismul și au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului auto însă acesta nu s-a conformat, și-a continuat deplasarea, fiind urmărit pe o distanță de circa 4 km pe drumul comunal Bodârlău și ulterior pe drumul comunal ”Mănăstirea Sihăstria Putnei”.

În timp ce era urmărit de către echipajul de poliție, șoferul a oprit mașina pe mijlocul drumului comunal ”Mănăstirea Sihăstria Putnei”, blocând ambele sensuri de mers și a coborât de la volan fiind interceptat imediat și legitimat de către lucrătorii de poliție. În momentul legitimării persoana s-a manifestat agresiv, a refuzat să se legitimeze și a adresat cuvinte și expresii jignitoare.

Bărbatul a fost imobilizat, încătușat și a fost dus la sediul secției de poliție,  fiind identificat în persoana numitului Gîngă Cătălin, cu domiciliul în Putna.  Autoturismul condus de câtre acesta, un Volkswagen Golf 4, avea  ITP valabil, dar polița RCA era expirată. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatului i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest însă a refuzat testarea, fiind condus ulterior la Spitalul Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice de sânge, însă în incinta spitalului a refuzat să poarte masca de protecție și a refuzat și recoltarea de probe biologice motiv pentru care a fost condus pentru cercetări și audieri la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești.

Față de bărbatul recalcitrant s-a luat măsura reținerii preventive pentru o perioadă de 24 ore pentru ”Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, urmând  marți să fie prezentat procurorului de caz cu propunerea luării măsurii controlului judiciar.

Individul s-a mai ales și cu 4 amenzi, în valoare totală 4.095 lei, pentru lipsă poliță RCA (plus reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare ale autoturismului), lipsa actelor autoturismului și ale conducătorului auto, neoprire la semnalul agentului de poliție și refuzul portului măștii de protecție.

Vezi si

O femeie de 33 de ani, ajunsă în stare gravă la spital, le-a spus medicilor că s-a înjunghiat din greșeală în burtă în timp ce se certa cu soțul

O femeie în vârstă de 33 de ani din municipiul Suceava a ajuns, sâmbătă după-amiază, …