Sunday , July 3 2022

Şofer din Marginea, băgat în arest după ce a fost prins băut la volan și a refuzat să-i fie prelevate probe biologie

Luni dimineață, la orele 03.00, patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism marca FIAT care se deplasa pe str. Industrială din comuna Marginea. Conducătorul autoturismului a oprit mașina pe un drum secundar. La volan se afla B. Viorel, din comuna Marginea, în vârstă de 48 de ani, persoana care emana halenă alcoolică și care a prezentat pentru control documentele personale.

S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0.71 mg/l alcool în aerul expirat, apoi avându-se în vedere valoarea rezultată, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Rădăuți în vederea prelevării de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemie.  Aici, cu toate că a fost informat că refuzul sau sustragerea de la recoltarea mostrelor de sânge constituie infracțiune, bărbatul a refuzat în prezența personalului medical recoltarea de probe biologice de sânge.

Ca urmare a probatoriului administrat, prin ordonanța organelor de cercetare penală din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea s-a dispus reținerea suspectului B. Viorel pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind acuzat de  săvârșirea infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge”.

Vezi si

Două fete de 16 ani și un băiat de 18 ani s-au răsturnat cu un Mercedes la Bivolărie-Vicovu de Sus. Toți trei au fost răniți, tânărul fiind în stare foarte gravă

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, pe raza localității Bivolărie – Vicovu de Sus, un …