Sunday , January 29 2023

Șofer de TIR ucrainean, oprit la PTF Vicov pentru că nu avea permis de conducere corespunzător

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în România, un cetățean ucrainean. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca MAN și remorcă, având plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

La controlul de frontieră, împreună cu pașaportul și certificatele de înmatriculare, a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile ucrainene. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că permisul bărbatului nu corespunde categoriei în care se încadrează ansamblul rutier pe care acesta îl conducea.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persona al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …