Monday , October 3 2022

Şofer de 19 ani, încătușat după ce a fost prins băut la volan de două ori în decurs de câteva ore

In ambele situații a fost oprit pe raza comunei Marginea, prima dată duminică, în jurul orei 06.00 dimineața, când avea o alcoolemie de  0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat . A doua oară, la ora 09.45, etilotestul a indicat 0,65 mg/l. Deși era conștient că nu mai are voie să conducă după ce a fost prins de prima patrulă de poliție, șoferul din Dorohoi a declarat că s-a urcat la volan a doua oară pentru a ajunge acasă. El a fost reținut în Arestul IPJ Suceava și a primit și o amendă de 1.000 de lei pentru că nu avea asigurare de răspundere civilă

Duminică dimineață, la ora 06.05, o patrulă de siguranță publică din cadrul SPR 3 Marginea a oprit pentru control pe DN17 A, pe raza comunei Marginea, autoturismul marca VW Passat condus de Eduard-Marian A., de 19 ani, din Dorohoi, județul Botoșani și întru­cât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre bio­logice de sânge în vederea stabi­lirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Aproape patru ore mai târziu, la 09.45, un echipaj de poliție din Marginea l-a depistat din nou pe Eduard-Marian A. conducând pe DN17 A, pe raza comunei Margi­nea, autoturismul marca VW Passat și fiind testat cu aparatul eti­lo­test, a rezultat o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorul auto a declarat că după ce a fost depistat prima dată con­­ducând cu alcoolemie peste limita legală, deși știa și luase la cunoștință că nu mai posedă dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, se deplasa către domiciliul său din Dorohoi.

Prin ordonanța organului de cer­cetare penală s-a dispus reți­ne­rea șoferului de 19 ani pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Suceava.

În cauză urmează a se efectua cercetări pentru săvârșirea infrac­țiunilor de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care are permisul de conducere reținut”.

De asemenea, întrucât tânărul a condus autoturismul VW Passat fă­ră a poseda asigurare de răspundere civilă auto, a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.000 de lei, fiindu-i reținute și plăcuțele cu numărul de înmatriculare. (O.S.)

 

 

Vezi si

Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat!

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a persoanei dispărute POPESCU CEZAR VASILE, de 41 …