Thursday , June 13 2024

Şofer băut, prins după o urmărire de polițiștii din Rădăuți

Luni, 26 decembrie, în jurul în jurul orelor 15:15, polițiștii făcut semnalulregulamentar de oprire unui autoturism AUDI, ce se deplasa pe str. Calea Bucovinei din Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre centrul municipiului către orașul Milișăuți. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului de oprire, fiind necesară urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 2 km, până la ieșirea din Rădăuți, loc în care a fost autoturismul a fost blocat. În încercarea de a se sustrage, șoferul a coborât din mașină, îndreptându-se în fugă spre albia râului Sucevița. A fost prins și imobilizat de către polițiști, fiind condus la sediul Poliției Rădăuți, unde a fost legitimat ca fiind M. Constantin, de 26 ani, din comuna Grănicești, satul Gura Solcii.

politia, masina noua Obiectiv

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat, rezultând o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool în aerul expirat. Totodată, conducătorul auto a fost amendat pentru nerespectarea semnalelor și indicațiilor polițiștilor rutieri, cât și ca urmare a nerespectării obligației de a avea asupra sa documentele personale și cele ale vehiculului în cauză. De asemenea, ca urmare a verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, la momentul depistării, pentru vehiculul în cauză nu era emisă vreo poliță RCA.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Vezi si

Transport de 4,5 mc de lemn fără acte, depistat de polițiști la Sucevița

Miercuri, la ora 17.40, polițiștii  au oprit pentru control, pe DN 17A, raza comunei Sucevița, …