Thursday , July 18 2024

Șofer amendat și lăsat fără permis 120 de zile, după ce a fost filmat cum depășește pe trecerea de pietoni și era să lovească un copil (VIDEO)

Vineri, 21 iunie, în mediul on-line au fost publicate imagini video care surprindeau încălcări ale regulilor de circulație săvârșite de catre un șofer care a efectuat o manevră neregulamentară de depășire pe o stradă din municipiul Suceava, evitând în ultimul moment accidentarea unui copil pe o trecere de pietoni.

Polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava s-au autosesizat, iar din verificările efectuate  s-a constatat faptul că vineri dimineață, în jurul orei 09:20, un bărbat de 45 ani, din Mitocu Dragomirnei, a condus un autoturism BMW pe str. Gheorghe Doja din direcția Ițcani către Burdujeni, iar în apropierea intersecției str. Gheorghe Doja cu str. Pictor Dumitru Dacian a efectuat manevra neregulamentară de depășire, pe trecerea pentru pietoni, a unui alt autoturism care era oprit pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton.

De asemenea, în timpul efectuării manevrei neregulamentare, șoferul de 45 de ani nu a acordat prioritate de trecere unui copil angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc permis semnalizat prin indicator si marcaj rutier, obligând pietonul să se oprească din traversare pentru a evita impactul.

Șoferul de 45 de ani a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Bărbatul a fost amendat cu 1.980 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

 ”În ultimii ani la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse în mod constant măsuri pentru creșterea fermității în ceea ce privește abordarea situațiilor de risc rutier și comportamentele în trafic care pun în pericol siguranța rutieră.

Măsurile preventive privative de libertate au fost aplicate în cazurile de încălcare a legislației penale prin cumul de infracțiuni sau infracțiuni rutiere grave.

Efortul operativ a fost completat și de o colaborare foarte bună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu dar și cu mass-media.

Exploatarea eficientă a surselor deschise a dus la identificarea și sancționarea unor șoferi teribiliști sau care pun în pericol siguranța rutieră.

Facem încă o dată apel la toți participanții la trafic să respecte legislația rutieră.

Mulțumim totodată tuturor celor care aduc în atenția noastră astfel de derapaje comportamentale pentru a putea aplica prevederile legale și a spori astfel gradul de siguranță rutieră”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

Vezi si

Gospodărie din Ipotești, distrusă de un incendiu pornit de la un aragaz nesupravegheat

Joi, în jurul orei 12.30, a fost semnalat un incendiu la o casă de locuit …