Thursday , December 8 2022

Sofatul sub influenţa băuturilor alcoolice a devenit o modă la Suceava

Si în acest weekend, poliţiştii suceveni au depistat în trafic mai mulţi şoferi băuţi. O parte dintre ei au scăpat doar cu amendă, însă au fost întocmite şi dosare penalealcoolscop

In ultimii ani, nu există weekend în care poliţiştii să nu prindă în trafic şoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. Deşi au fost făcute tot felul de acţiuni de prevenire şi s-au produs tragedii rutiere ca urmare a consumului de băuturi alcoolice, oamenii continuă să conducă sub influenţa alcoolului. Si în acest weekend oamenii legii au depistat în trafic mai mulţi şoferi băuţi.

La data de 5 ianuarie 2018, la ora 20.40, o patrulă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.7 Mălini a oprit în trafic pentru control pe un drum sătesc din satul Sasca, comuna Cornu Luncii, autoturismul Peugeot condus de către Gheorghe Zicu, de 37 de ani, din comuna Cornu Luncii. Cum acesta mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,81mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”.

La data de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Suceava au oprit pentru control pe DJ 178, în localitatea Bălăceana, autoturismul Opel Astra condus de Florin Roşu, de 38 de ani, din municipiul Suceava. In urma testării cu aparatul etilotest, şoferul prezenta o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”. (D.Z.)

 

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …

One comment

  1. Trebuiesc pedepse mai aspre pentru șoferii, care conduc sub influenta băuturilor alcoolice. Măcar 3 ani de închisoare, cu executare!