Tuesday , October 4 2022

Soarta patronului de la Chagall se decide astazi, la instanta suprema

N acuzat de tentativ\ de omor [i t=lh\rie [i arestat pentru 30 de zile `n vederea extr\d\rii, Marcel Cu[nir, de 44 de ani, din Suceava a fost transferat din arestul IJP la Direc]ia Cercet\ri Penale din Capital\

Ast\zi, ~nalta  Curte  de Casa]ie [i Justi]ie va hot\r` dac\ suceveanul Marcel Cu[nir, de 44 ani, patronul de la restaurantul Chagall, va fi preluat de autorit\]ile germane pentru continuarea cercet\rilor `ntr-un dosar de tentativ\ de omor [i t=lh\rie, fapt\ de care este acuzat c\ ar fi comis-o `n urm\ cu 18 ani. Recursul formulat de sucevean `mpotriva mandatului de arestare de 30 de zile emis de Curtea de Apel Suceava este ultima cale de atac de care putea beneficia suceveanul pentru a nu fi extr\dat, potrivit Codului de Procedur\ Penal\. Pentru a comp\rea `n fa]a instan]ei supreme, Marcel Cu[nir a fost transferat din arestul Inspectoratului Jude]ean de Poli]ie `n arestul Direc]iei Generale Cercet\ri Penale, din cadrul Inspectoratului General al Poli]iei din Capital\. Vineri, el a comp\rut `n fa]a instan]ei ~naltei Cur]i de Casa]ie [i Justi]ie unde a fost analizat\ cererea sa, decizia fiind f\cut\ public\ `n cursul zilei nde azi.
Suceveanul este acuzat pentru tentativa de omor, v\t\mare corporal\ grav\ [i t=lh\rie, fapte ce ar fi fost comise pe teritoriul statului german în cursul anului 1993. Din documentele trimise la Suceava de Biroul Na]ional Interpol reiese ca Marcel Cu[nir, la data de 7 ianuarie 1993, împreun\ cu complicii s\i, a jefuit un b\rbat a c\rui identitate nu a fost comunicat\ anchetatorilor din Suceava. Cei trei l-ar fi acostat pe b\rbat pe un pod din localitatea germana Zindorf, amenin]ându-l c\ îl omoar\ dac\ nu le d\ cheia unui seif în care se aflau 8.500 de m\rci germane. Cum acesta a refuzat, cei trei l-ar fi târât pe malul râului, unde l-au b\gat cu capul în apa cu inten]ia de a-l omori. Omul a fost salvat de un echipaj de poli]ie, care a trecut prin zon\, punându-i pe fug\ pe agresori. De[i la vremea respectiv\ a fost demarat\ o ampl\ anchet\, fiind audiate zeci de persoane, autorii nu au fost identifica]i. În sesizarea Schengen se arata ca agresorii i-au luat victimei banii pe care-i avea asupra sa, precum [i cheia pentru care ar fi pus la cale jaful, îns\ nu se specifica dac\ ace[tia au reu[it [i s\ goleasc\ seiful în care se aflau cele 8.500 de m\rci germane.Sesizarea la adresa suceveanului a ajuns la Suceava la  sf=r[itul anului 2008, iar o decizie privind extr\darea lui Marcel Cu[nir a fost luat\ abia la sf=r[itul lunii octombrie a anului 2009, întruc=t suceveanul, cunoscut ca om de afaceri avea la organele judiciare un dosar pentru evaziune fiscal\ în faza de urm\rire penal\. În acest context s-a dispus am=narea pred\rii sale p=na la solu]ionarea definitiva a unei cauze penale ce facea obiectul dosarului 2312/P/2009, a Parchetului de pe l=nga Judec\toria Suceava. Marcel Cu[nir  avea  în acest dosar calitatea de învinuit, împotriva sa fiind declan[ata urm\rirea penal\ cu doar o zi înainte ca instan]a s\ se pronun]e în privin]a cererii de extr\dare emis\ pe numele s\u. (Cristina SCOR}ARIU)

Vezi si

Un TIR încărcat cu plite și cuptoare electrice a luat foc la Spătărești (FOTO, VIDEO)

Luni seara, în jurul orei 21.30, a fost anunțat un incendiu la semiremorca unui autocamion …