Saturday , January 28 2023

Skate-park-ul din Areni a fost inaugurat oficial (FOTO)

DSCF5020 [800x600]

Primarul Ion Lungu a spus că s-au interesat de acest proiect şi persoane din alte localităţi şi a insistat asupra faptului că, pe esplanada din centrul Sucevei nu vor mai fi permis accesul rolerilor şi skaterilor, însă nici nu a vrut să dea speranţe deşarte tinerilor din alte cartiere că vor fi realizate în perioada următoare şi alte asemenea investiţii. Este de aşteptat ca partea betonată a skate-park-ului să fie „decorată” cu imagini de tip graffiti

Ieri, la orele prânzului, a avut loc deschiderea oficială a skate-park-ului amenajat pe un teren situat în faţa Patinoarului Artificial din Suceava. Investiţia de aproape 600.000 de lei şi a fost realizată cu fonduri din bugetul local iar la deschiderea oficială a participat primarul Ion Lungu însoţit de cei doi viceprimari – Ovidiu Doroftei şi Gavril Vîrvara, consilieri locali de la PSD, PNL şi PDL, dar şi mai mulţi funţcionari din Primărie. Deschiderea oficială de ieri a fost mai curând un moment simbolic pentru că oricum de vreo două săptămâni copii şi adolescenţi suceveni au tot venit cu biciclete, role şi skate-uri în parcul respectiv.
Primarul Ion Lungu a afirmat că skate parkul va funcţiona ca un loc de joacă şi nu va avea asigurată pază permanentă. De altfel, municipalitatea a stabilit o serie de reguli pentru utilizatori, fiind afişate la un loc vizibil, iar una asupra căreia a insistat autoritatea locală este purtarea obligatorie a echipamentului de protecţie.
„Astăzi facem deschiderea oficială a acestui skate park, spunem deschiderea deoarece a fost inaugurat mai demult de aceşti copii care au pasiuni pentru role, pentru skate, pentru biciclete. Este realizarea Consiliului Local şi vreau să mulţumesc domnilor consilieri locali, domnilor viceprimari, în mod special domnului Ovidiu Doroftei care s-a ocuapt de proiect, dar deopotrivă şi domnului viceprimar Gavril Vârvara şi consilierilor locali”, a declarat Ion Lungu, adăugând că a fost sunat şi de persoane din alte localităţi ale judeţului care vor să vină la Suceava pentru că au auzit de acest skate park. De menţionat că declaraţii au făcut pe această temă şi cei doi viceprimari, dar şi liderul de grup al consilirilor PDL, fostul viceprimar Lucian Harşovschi, el precizând că ideea acestui proiect a apărut în primăvara lui 2012, dar că a fost demarat ca atare în acest mandat, cu o susţinere liberală puternică – aluzie la faptul că Ovidiu Doroftei s-a implicat mai cu seamă pentru acest proiect – şi a arătat că skate park-ul este singurul proiect de investiţii iniţiat şi realizat în acest mandat. Ovidiu Doroftei a precizat că va fi internet wi-fi în skate park. Primarul a precizat că, începând de ieri, skaterii, rolerii şi bicicliştii nu vor mai putea folosi esplanada Casei Culturii pentru exerciţii extreme care să pună în pericol integritatea corporală a lor şi a celor din jur. El a precizat că cei care nu se vor conforma vor fi amendaţi de poliţiştii locali. Astfel, de miercuri, 30 iulie, Poliţia Locală Suceava are sarcina de a-i amenda pe cei care vor practica sporturile extreme în zona centrală a Sucevei, pe esplanada modernizată. Intrebat despre posibilitatea înfiinţării şi în alte cartiere ale oraşului a unor skate-park-uri, Ion Lungu a răspuns că nu vrea să dea răspunsuri iluzorii. Primarul este de părere că poziţionarea actualului skate park este destul de în regulă în raport cu distanţele dintre cartierele oraşului. De asemenea, el a arătat că realizarea unei investiţii de acest gen nu presupune doar bani, ci şi terenul necesar şi alte aspecte legate de accese, utilităţi şamd.
Succesul de ieri al skate park-ului poate ar trebui, însă, a da de gândit autorităţilor locale şi totuşi să aibă în vederea realizarea unor astfel de obiective dorite de cei mai tineri. Dovadă stă faptul că după amiază zeci de tineri se îngrămădeau acolo şi cu greu puteau să se desfăşoare în voie cu skate-urile sau cu bicicletele ori cu rolele. In perioada următoare este de aşteptat ca partea b’etonată a skate parcu-lui să fie „decorată” cu imagini de tip graffiti. Unii consilieri şi-au pus problema aceasta şi s-au arătat mai puţin încântaţi de această perspectivă, însă nu din cauza desenelor ca atare, ci pentru că există riscul ca unii să scrie tot felul de măscări sau să realizeze desene obscene. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …