Thursday , February 9 2023

Situația recenzării în județul Suceava, după 8 zile: 19.321 de chestionare completate

Recensământul Populației și Locuințelor a debutat pe 14 martie în format digital, cu o etapă de autorecenzare pe site-ul recensamantromania.ro, care se desfășoară până pe 15 mai, urmând ca apoi să aibă loc intrarea recenzorilor în teren, la adresele unde nu s-a făcut autorecenzarea.

Astfel, în primele 8 zile, în județul Suceava au fost completate 19.321 chestionare, cifră care ne situează undeva la mijlocul clasamentului pe județe. Facem precizarea că această cifră nu reprezintă numărul sucevenilor recenzați, ci numărul de chestionare completate, având în vedere că acestea se referă nu doar la persoane, ci și la date privind locuințele secundare.

Luni, în a opta zi de la începutul procesului de recenzare la nivel național, în județul Suceava au fost completate 3.417 chestionare.

Institutul Național de Statistică a recepționat până luni, 21 martie, aproape 800.000 de chestionare din toată România.

Bucureștiul este pe primul loc, cu peste 102.000 de chestionare completate și trimise. Urmează județul Cluj, cu peste 34.000 de chestionare. Podiumul este completat de județul Brașov, de unde s-au primit peste 33.000 de chestionare. Județele Ilfov, Iași, Constanța și Timiș sunt și ele aproape de Cluj și Brașov. În schimb, Mehedinți, Giurgiu și Tulcea sunt codașe, până acum, în topul autorecenzării.

Reamintim că fiecare salariat care se autorecenzează sau este autorecenzat are dreptul la o zi liberă plătită din partea angajatorului. (O.S.)

Vezi si

4 percheziții la Suceava și Liteni. Un cimitir de mașini a eliberat certificate false de distrugere pentru autoturisme din care erau apoi vândute piese și părți din caroserie

Miercuri dimineaţă, patru echipe formate din 8 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii …