Wednesday , February 1 2023

Situaţia înscrierilor la facultăţile USV, după primele patru zile

La studiile de licenţă zi, cei mai mulţi dintre studenţi au optat pentru specializările din cadrul Facultăţii de Stiinţe Economice şi Administraţie Publică. Perioada de înscriere la cursurile universitare se va încheia miercuri, 22 iulie a.c.

 usv [1600x1200]


Dacă în prima zi de înscrieri la USV, absolvenţii de liceu nu au rupt rândurile în a se înscrie pentru a urma studiile universitare, în zilele ce au urmat numărul acestora a crescut destul de mult, astfel încât reprezentanţii Universităţii se declară mulţumit de ritmul înscrierilor.  In prima zi de înscrieri şi-au depus dosarul pentru a urma studiile universitare un număr de 140 de absolvenţi de liceu, dintre aceştia, 35 au optat pentru specializările din cadrul Facultăţii de Stiinţe Economice şi Administraţie Publică. După ce de-a doua zi de înscriere, pentru a urma studiile de licenţă erau înscrişi 392 de absolvenţi, cei mai mulţi înscriindu-se la Facultatea de Stiinţe Economice şi Administraţie Publică, în număr de 103. In cea de-a treia zi, numărul înscrişilor aproape că s-a triplat, ajungând la 911, cei mai mulţi înscriindu-se tot la Facultatea de Stiinţe Economice şi Administraţie Publică. La finalul zilei de ieri, erau înscrişi 1.330 candidaţi, cei mai mulţi, în număr de 352, optând pentru specializările FSEAP.
Menţionăm că în prima zi de înscriere la Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava, nu s-au prezentat foarte mulţi candidaţi din cauza faptului că liceele din judeţ nu eliberaseră încă documentaţia necesară admiterii la universitate. Toţi cei care s-au înscris luni, 13 iulie fac parte din seriile anterioare de absolvenţi de liceu.
Reprezentanţii comisiei de înscriere la universitatea suceveană s-au declarat foarte mulţumiţi de felul în care decurg înscrierile susţinând că este mai bine ca în anii trecuţi.
Menţionăm că o parte dintre candidaţi, înscrişi la o specializare din cadrul unei facultăţi, au mai optat şi pentru altele, astfel numărul înscrierilor crescând în cadrul facultăţilor.
In anul 2014, în prima zi de înscriere s-au înregistrat 179 de absolvenţi de liceu, în cea se-a doua zi s-au înregistrat 442, în ce de-a treia zi s-au înscris 779 de absolvenţi de liceu, iar în cea de-a patra zi – 1066.
Precizăm că înscrierile la Universitatea “Stefan cel Mare” Suceava se pot face până miercuri, 22 iulie 2015, făcând excepţie de cele două zile de sâmbătă şi de duminică. Pe lângă înscrierile la studii de licenţă zi, absolvenţii de liceu au mai optat şi pentru învăţământul la distanţă, după cum urmează: în prima zi înscriindu-se 11 absolvenţi de liceu, în cea de-a doua zi – 25, iar în cea de-a treia zi fiind înscrişi, 56 de candidaţi. La finalul zilei de ieri erau înscrişi 352 de candidaţi.
De asemenea, şi absolvenţii de studii universitare s-au înscris pentru a-şi definitiva cursurile, aceştia înscriindu-se în număr destul de mare pentru a urma studiile de masterat. Potrivit statisticii făcute de USV, până aseară, la studiile de master erau înscrişi 341 candidaţi. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …