Friday , May 31 2024

Sinodul Mitropoliei Moldovei va sluji la hramul Sucevei

Sfânta Liturghie care se va săvârși la Catedrala arhiepiscopală din Suceava (biserica Sfântul Gheorghe a Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou), cu ocazia hramului de pe 24 iunie 2022, va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ierarhul urmând a sluji alături de membrii Sinodului Mitropolitan.

După cum a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, la rubrica „Răspunsul Ierarhului” găzduită pe site-ul arhiepiscopiei, membrilor Sinodului mitropolitan de la Iași li se va adăuga și Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

În rubrica respectivă, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a mai arătat că la procesiunea din ziua de 22 iunie va participa Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, care va sluji și Sfânta Liturghie a doua zi, pe 23 iunie. Pe de altă parte, ÎPS Calinic dezavuează ideea unui credincios care l-a întrebat dacă „nu s-ar putea emite o recomandare ca de ziua marelui hram al Sucevei, pe 24 iunie, toate bisericile din municipiul Suceava, reprezentate prin preoți, împreună cu enoriașii, să participe la Mănăstirea <Sfântul Ioan> la slujbă?”. Iar asta pentru că – după cum susține ÎPS Calinic – „în fiecare parohie, fiind și pomenirea liturgică a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, se fac Tedeumul de mulțumire pentru cei vii și slujbe de pomenire pentru cei adormiți”.

„Mai mult, fiind în postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, mulți credincioși și credincioase doresc să se spovedească și să se împărtășească. Nu în ultimul rând, trebuie să ne gândim și la cei care, din binecuvântate motive, nu pot să se deplaseze prea departe pentru a participa la slujbă ori o ascultă din preajma bisericii. Preoții împreună cu credincioșii lor sunt așteptați însă în număr cât mai mare la procesiunea cu moaștele Sfântului nostru ocrotitor, care va avea loc în după-amiaza zilei de 22 iunie”, a ținut să specifice Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. (D.P.)

Vezi si

Ministrul Muncii, vizite inopinate la Casa de Pensii și ITM Suceava (FOTO)

Procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea …