Thursday , December 8 2022

Singurul sportiv sucevean medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, acuzat de furt în Georgia

Stefan Rusu

Rădăuţeanul Stefan Rusu este acuzat că a sustras mai multe obiecte din hotelul în care lotul naţional de lupte a României a fost cazat pe parcursul Campionatelor Europene de la Tibilisi. Incidentul a fost dezvăluit ieri, într-un cotidian central de sport, de către unul din sportivii români participanţi la competiţia din Georgia u la întoarcerea în ţară, Stefan Rusu a fost demis din funcţia de antrenor al lotului naţional de lupte

Stefan Rusu, singurul sportiv din Suceava medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, a ţinut ieri prima pagină a ziarelor centrale de sport. Prezent în urmă cu o lună de zile alături de delegaţia României la Campionatele Europene de seniori din Georgia, în calitate de antrenor al lotului naţional, rădăuţeanul Stefan Rusu este acuzat că a furat mai multe obiecte din hotelul în care “tricolorii” au stat la Tibilisi.
Incidentul a fost dezvăluit prin intermediul unui email transmis marţi pe adresa mai multor publicaţii centrale. “Stefan Rusu, antrenorul lotului de lupte greco romane, a fost prins că a furat multe lucruri din hotelul în care a stat acolo… Ne-am făcut de ruşine ca delegaţie, şi ca români, pentru că au aflat toate ţările participante. La întoarcerea în ţară a fost demis ca antrenor de la lotul de lupte greco-romane seniori, în primul Consiliu Federal, în linişte”, citează cotidianul Prosport, care precizează că persoana care a trimis documentul online susţine că este sportiv şi că a participat la Europene, dar din motive lesne de înţeles nu poate să-şi dezvăluie numele în public.
Redactorii de la Prosport au verificat informaţia şi se pare că aceasta este reală, chiar dacă preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pârcălab, o neagă: „Stefan Rusu a fost demis din cauza lipsei de comunicare
cu antrenorul principal, nici vorbă de altceva”.
Persoane din delegaţie confirmă însă acuzele. „La plecare, s-a constatat că lipsea ceva dintr-o cameră de hotel. Pentru a salva situaţia, unul dintre şefi a plătit o sumă, parcă o sută de euro, iar mai apoi a făcut verificările. În acea cameră a stat Stefan Rusu, care pus în faţa evidenţelor nu a negat”, spune sursa cotidianului Prosport. stabilit în oraşul natal Rădăuţi, Stefan Rusu (57 de ani) este unul dintre cei mai titraţi luptători români din istorie, el reuşind să cucerească aurul la Jocurile Olimpice din 1980, argintul la Jocurile Olimpice din 1976 şi bronz la Jocurile Olimpice din 1984. Stefan Rusu mai are în palmares două titluri mondiale şi cinci europene. (O.S.)

Vezi si

Flutur: Bugetul pe 2023 se situează la nivelul lui 2022. Nu vor fi blocate conturile primăriilor sucevene din cauza proiectului “Utilități și mediu”

Președintele Consiliului Jude­țean Suceava, Gheorghe Flutur nu exclude ca bugetul de stat pe anul viitor …