Tuesday , September 27 2022

Sinescu a fost demis. Constantin Harasim este noul prefect al judeţului

Guvernul a decis, în şedinţa de ieri, eliberarea din funcţia de prefect a lui Florin Sinescu. In locul său a fost numit “proaspătul” subprefect Constantin Harasim. In funcţia de subprefect a fost numit proaspăt demisul Atanasă Nistor, care luni tocmai fusese schimbat din acest post

instalare harasim3 [800x600]
Luni, Constantin Harasim (stânga) a fost instalat în funcţia de subprefect de Florin Sinescu, acum prefectul demis al Sucevei

Guvernul a decis, în şedinţa de ieri, înlocuirea din funcţie a prefectului judeţului Suceava. Executivul a adoptat o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei publice de prefect al judeţului Suceava de către Florin Sinescu. In locul sau a fost numit Constantin Harasim, abia instalat, luni, în funcţia de subprefect.

In funcţia de subprefect, ocupată timp de patru zile de Constantin Harasim a fost numit, tot ieri, Atanasă Nistor, care a fost demis săptămâna trecută din aceasta funcţie de Guvern.
Constantin Harasim este simpatizant declarat al Partidului Liberal Reformator (PLR), formaţiune condusă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Trebuie spus că, până anul trecut, Constantin Harasim a fost membru important al PNL Suceava, dar după schisma produsă înainte de alegerile prezidenţiale a optat pentru noua structură înfiinţată de ramura pro PSD a liberalilor, condusă de fostul preşedinte PNL, Călin Popescu Tăriceanu, denumită Partidul Liberal Reformator, aliată la guvernare cu PSD.
Constantin Harasim, a desfăşurat a lungă activitate în cadrul Gărzii de Mediu Suceava, ocupând pentru o vreme şi funcţia de şef al acestei instituţii. El a fost numit în 2012 ca subprefect, post pe care l-a părăsit în 19 martie 2014, când a fost numit în locul său Atanasă Nistor. Aşa cum am spus, seria permutărilor Harasim – Nistor a continuat săptămâna trecută, când Nistor a fost demis de Guvern pentru a fi înlocuit cu Harasim. Ieri, Guvernul a decis că Atanasă Nistor (PSD) redevine subprefect al judeţului Suceava, odată cu înaintarea în grad a lui Constantin Harasim.
Florin Sinescu, care a ocupat funcţia de prefect al judeţului din 2012, este urmărit penal de DNA, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de corupţie. (C. A.)

Vezi si

Laboratoare de informatică și cursuri de digitalizare pentru 600 de copii de la 3 școli din mediul rural, cu sprijinul Fundației Te Aud România și al companiei 3M

Proiectul ”Educație digitală după școală” va începe în această lună și se va derula pe …

One comment

  1. Pacat de Sinescu…