Monday , February 26 2024

Sindicatul medicilor din SJU susține că în cazul șefei Secției Oncologie, ”datele concrete ale speței nu conturează infracțiunea de «luare de mită» în niciunul din cele 64 de acte materiale”

Sindicatul medicilor din Spitalul Județean Suceava a transmis luni, 23 ianuarie, un comunicat de presă referitor la cazul medicului Anca Dumitrovici Ababneh, șefa Secției de Oncologie din cadrul SJU, care a fost arestată săptămâna trecută fiind acuzată de luare de mită.
Redăm în continuare, integral, comunicatul transmis de medicul Andrei Cristof, președintele  Sindicatului medicilor din SJU.
”Am citit cu toții ceea ce a apărut în spațiul public. În calitate de președinte de sindicat al medicilor din Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava, după discuțiile avute cu colegii noștri medici, în nume colectiv blamăm condiționarea actului medical și solicităm tragerea la răspundere a oricărui confrate în condiția în care va fi găsit vinovat pentru această faptă!
În legătură cu subiectul generat de activitatea colegei noastre Anca Dumitrovici Ababneh, în urma discuțiilor purtate cu avocatul sindicatului nostru, domnul Avocat – Traian Andronachi, care a analizat referatul organului de urmărire penală, se reliefează fără putință de tăgadă că, în niciuna din cele 64 de “acte materiale”, colega noastră nu a condiționat desfășurarea activității medicale de primirea unor foloase! Acest aspect este clar specificat în documentele oficiale cu care a fost sesizată instanța prin referat.
În continuare precizam că, în susținerea punctului de vedere al Ministrului Sănătății, respectiv al președintelui Colegiului Medicilor din România, că niciodată nu vom tolera condiționarea actului medical. Raportat însa la datele apărute și exploatate în spațiul media, conform punctului de vedere juridic al avocatului nostru, “datele concrete ale speței nu conturează infracțiunea de《luare de mită》în niciunul din cele 64 de acte materiale” cu care a fost sesizată instanța.
Este evident că ne dorim cu toții o Românie corectă si dreaptă. Exact în spiritul dreptății si al corectitudinii asteptăm soluția judecătorilor înainte de a “arunca cu piatra”.
Avem încredere în justiție. Această afirmație o susținem toți medicii sindicatului nostru, după minim 23 de ani de școală (12 clase, 6 de facultate, 5 de rezidențiat) și la 32 de ani de la revoluție. Justiția e singura și ultima instituție în care și noi, la fel ca dumneavoastră, ne punem nădejdea.
Sa fie dreptate!
Fiat justiția pereat mundi, Fiat justiția ruat caelum!”
Președinte al sindicatului medicilor din SJU, medic Cristof Andrei.

Vezi si

Utilaj greu și basculantă de mare tonaj, confiscate de polițiști după ce a fost sesizată o exploatare ilegală de balast din râul Suceava

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,exploatarea de agregate minerale în zonele …

One comment

  1. Niște ipocriți!