Monday , March 4 2024

Sindicaliștii TPL cer majorarea salariilor cu 20%. Primarul consideră că merită, dar trebuie găsită baza legală

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, nu se delimitează de o recentă solicitare din partea sindicatului de la societatea TPL SA cu privire la creșterile salariale.

În conferința de presă de miercuri, 29 noiembrie, Ion Lungu a declarat că a primit vizita reprezentanților sindicatului din TPL care au cerut majorarea cu 20% a salariilor. Pe de o parte, edilul a spus că întotdeauna a fost de acord cu majorarea salariilor la TPL „pentru că au salarii relativ mici”.

Eu întotdeauna am spus da pentru majorare, pentru că au o mare responsabilitate acolo. Sunt de acord să le majorăm salariile pentru că au salarii relativ mici și pentru că au responsabilitate mare”, a spus primarul Sucevei.

Pe de altă parte, el a spus că trebuie găsită baza legală. „Cel mai important lucru e să găsim baza legală. Ei sunt legați de contractul colectiv de muncă pe ramură, unde sunt anumite limitări, astfel încât nu putem crește oricum și oricât salariile de acolo. Dar o să discutăm cu directorul, pentru că am mai făcut acest lucru și am găsit fondurile necesare. Lucrurile merg bine acolo, la TPL”, a declarat Ion Lungu. Practic, edilul a dat semnalul că Primăria municipiului Suceava este pregătită să majoreze salariile celor de la societatea de transport public local, dar este o chestiune de timp, în condițiile identificării unei baze legale care să nu fie supusă dubiilor. (D.P.)

Vezi si

250 de medici stomatologi au participat la un curs organizat de Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava

Sâmbătă, 2 martie 2024, Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava (CMS-SV) a organizat o întâlnire la care …

One comment

  1. Taxele mancale-ar tata… alea care nu cresc doar se indexeaza cu inflatia. Nu?
    Are balta peste (pana cand nu se muta pestii in lac mai la vest)