Sindicaliștii suceveni din sănătate, nemulțumiți de transformarea spitalelor din județ în spitale suport COVID

reportersite
23 octombrie 2020, 12:23

Aceștia reclamă faptul că nu au fost anunțați de aceste schimbări și că au aflat din presă că vor trata pacienți cu COVID

 Sindicaliștii suceveni din sănătate sunt nemulțumiți de transformarea unităților spitalicești din Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului în spitale suport pentru pacienții diagnosticați cu Covid 19 și susțin că această decizie a fost luată fără o consultare a sindicatelor. Transformarea unor secții din cadrul spitalelor sus menționate, în secții Covid, implică și cheltuieli mai mari, dar se pare că nimeni nu a luat în calcul o evetuală suplimentare bugerată.

”UJ CNSLR FRĂȚIA Suceava este alături de colegii din spitalul Câmpulung Moldovenesc și Spitalul Gura Humorului care peste noapte au fost transformate  în spitale cu secții Covid 19, fără o consultare a sindicatelor.  Această decizie a fost luată unilateral de prefectură și DSP, fără consultarea sindicatelor de la orice nivel, fără informarea prealabilă. Acest fapt denotă o nepermisă lipsă de comunicare și dialog din partea autorităților, mai ales că, în ședința de la prefectură din urmă cu o săptămână și-au exprimat deschiderea spre dialog. Dacă tot se iau așa decizii, aceste spitale au nevoie de finanțare că și așa bugetele lor abia se descurcă în condiții normale. Este nepermis ca sindicatele și salariații să afle din presă de aceste transformări fără nicio discuție”, susțin sindicaliștii suceveni din sănătate. (Cristina RUȘTI)