Friday , December 9 2022

Sindicaliștii Sanitas suceveni pregătesc acțiuni de protest

Aceștia susțin organizația națională sindicală din care fac parte și vor protesta împotriva acordării discriminatorii a stimulentului de 2.500 de lei

Sindicaliștii suceveni din sănătate anunță acțiuni de protest ample, de îndată ce cadrul legislativ o va permite, acuzând „promisiunile neonorate ale autorităților” în ceea ce privește acordarea stimulentului de risc sau a sporurilor salariale în contextul pandemiei de COVID-19, după cum se menționează într-un comunicat al organizației sindicale.  Aceștia peclamă că acordarea stimulentului de 2.500 de lei pentru salariații din sistemul sanitar, se face discriminatoriu, ineficient sau deloc, din cauza unui vid de coordonare și reglementare de la nivelul Ministerului Sănătății, responsabilii din minister punând în permanență întârzierea sau neacordarea acestui drept în sarcina conducerii unităților sanitare.  acordarea unui spor între 55-85% salariaților din sistemul sanitar în caz de epidemie, este aproape imposibilă, iar acolo unde, totuși, sporul a fost acordat, există premisele contestării legalității acordării acestuia de către Curtea de Conturi din cauză că Ministrul Sănătății nu și-a îndeplinit obligația legală de emitere a Ordinului de declarare a epidemiei pe teritoriul României.

În acest context, sindicaliștii suceveni se pregătesc de acțiuni de protest. ”În același timp notificăm public Ministerul Sănătății că nu ne vom face responsabili de nicio manifestare a colegilor noștri din teritoriu sufocați de condițiile actuale de muncă și împinși în pragul disperării de promisiunile neonorate ale autorităților!”, se menționează în scrisoarea deschisă trimisă Ministerului Sănătății, scrisoare susținută și de liderul Sanitas Suceava, asistentul Romi Bălan. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Bărbat găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Voievodeasa

Vineri dimineață a izbucnit un incendiu la o casă de locuit din satul Voievodeasa, comuna …

No comments

  1. Au stat la cutie cat a fost ”parodia” cu virusul chinezesc si acum au iesit ca niste milogi sa ceara ”dacat” 2500 lei. Pe timpul parangheliei au stat acasa fofilati cei care lucrau in ”mediu toxic”. Majoritatea spitalelor au fost deschise mai mult de forma ca nu era activitate deloc. Au fost Ieroi toti pe linie..intai. Asa patesti tu ca stat cand platesti nemeritat niste fandositi cu pretentii.