Monday , February 6 2023

Simulările examenelor naționale vor avea loc în martie

Ministerul Educației a anunțat calendarele celor două simulări ale examenelor naționale, ambele urmând a avea loc în luna martie a.c.

Simularea pentru Evaluarea Națională 2023 va fi susținută de elevii de clasa a VIII-a între 20-22 martie, iar cea pentru examenul de Bacalaureat 2023, susținută de elevii de clasa a XII-a și a XIII-a va fi organizată între 27-30 martie.

Simularea Evaluării Naționale 2023 începe cu probă scrisă la Limba şi literatura română, care va avea loc pe 20 martie. În data de 21 martie elevii vor susține proba la Matematică, iar pe 22 martie cea la Limba şi literatura maternă. Comunicarea rezultatelor este programată pentru data de 29 martie a.c.

Calendarul simulării examenului național de Bacalaureat prevede ca în data de 27 martie să aibă loc probă scrisă la Limba şi literatura română, a doua zi proba obligatorie a profilului, pe 29 martie cea la alegere a profilului şi specializării, iar în data de 30 martie va fi susținută proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Candidații vor afla rezultatele în data de 6 aprilie a.c.

Procentul de promovare a simulării Evaluării Naționale 2022 a fost de 64,49%, în timp ce 84,4% dintre candidații care au susținut examenele naționale în vară au promovat probele. Rata de promovare înregistrată la simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat național 2022 a fost de 46,13%, în timp ce examenul maturității, după cele două sesiuni, din vară și cea din toamnă, l-au promovat peste 79,4% dintre absolvenții de liceu.

Potrivit Ministerului Educației, rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale și cele de la simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …