Thursday , December 1 2022

Si elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susţine Evaluări Naţionale

evaluare clasa a II-a [800x600]

Rezultatele individuale obţinute la Evaluarea Naţională nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Evaluarea Naţională la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a va avea loc în lunile mai şi iunie ale acestui an şi are ca scop testarea competenţelor elevilor la materiile ce intră în structura programei de evaluare  

Pe lângă Examenele Naţionale deja existente, cele pentru clasa a VIII-a şi Examenul de Bacalaureat, reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice au decis că şi cei mai mici trebuie testaţi, aşadar, cei peste 15.000 de elevi suceveni din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susţine şi în acest an, Evaluări Naţionale.
Elevilor de clasa a II-a le sunt testate competenţele de producere a mesajelor scrise şi de reproducere a mesajelor citite, precum şi competenţele dezvoltate la matematică, celor de clasa a IV-a le sunt testate competenţele de înţelegere a textului scris în Limba română, iar cel de-al doilea test vizează evaluarea competenţelor de Matematică, iar elevilor de clasa a VI-a le sunt testate competenţele din ariile curriculare “Limbă şi comunicare” şi “Matematică şi Stiinţe ale naturii”.
Aceste Evaluări Naţionale se desfăşoară în timpul orelor de curs, în funcţie de programul fiecărei unităţi de învăţământ şi în sălile în care elevii clasei îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit.
De menţionat este faptul că rezultatele individuale obţinute la Evaluarea Naţională nu se afişează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. “Invăţătorii au început deja să îi pregătească pe cei mici pentru Evaluările ce urmează”, a declarat Dorina Murariu, directorul Scolii Gimnaziale “Ion Creangă” Suceava.
Evaluarea Naţională (E.N.) va avea loc în lunile mai şi iunie ale acestui an, după cum urmează: Evaluarea competenţelor fundamentale la finalul clasei a II-a, între 18 şi 22 mai şi anume: E.N. la Limba română – scris se va desfăşura în data de 18 mai, E.N. la Limba română – citit va avea loc în data de 19 mai, pe data de 20 mai va avea loc E.N. la Matematică, iar pe 21 şi 22 mai va avea loc E.N. la Limba maternă scris şi citit. Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a se va desfăşura în perioada 26 – 28 mai. Pe 26 mai va avea loc E.N. la Limba română, în data de 27 mai se va desfăşura E.N. la Matematică, iar pe 28 mai va avea loc E.N. la Limba maternă. Elevii clasei a VI-a vor susţine E.N. între 2 şi 3 iunie. In data de 2 iunie se va desfăşura E.N. la Limbă şi comunicare, iar în data de 3 iunie va avea loc E.N. la Matematică şi Stiinţe ale naturii.
Evaluarea Naţională la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a are ca scop testarea competenţelor elevilor la materiile ce intră în structura programei de evaluare. (I.G.N.)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …