Wednesday , November 30 2022

Şi Apele Române au dat o amendă de 150.000 de lei pentru exploatarea agregatelor minerale în albia râului Siret

Amenzi în valoare de 150.000 lei pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale în albia minoră a râului Siret, în satul Siliștea Nouă, din orașul Dolhasca, județul Suceava, au fost aplicate de inspectorii din cadrul Apele Române Siret și al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, împreună cu reprezentanți de la Garda de Mediu Suceava, în urma unui control efectuat curând.


Potrivit unui anunț pe pagina de Facebook a Administrației Naționale “Apele Române”, societatea comercială extrăgea agregate minerale în afara perimetrului autorizat și nu respecta tehnologia de exploatare. Lucrările au fost sistate imediat.
Reprezentanții “Apele Române” susțin că, după finalizarea măsurătorilor topogeodezice, va fi înaintat un denunț penal și vor fi aplicate penalități conform legislației în vigoare.
“Nu orice utilaj care se află în albia râului încalcă legea, dar, cu siguranță, orice intervenție în cursul de apă trebuie să fie realizată conform actelor (aviz/autorizație) de reglementare în vigoare, emise de către specialiștii noștri”, notează instituția.
Potrivit sursei citate, exploatarea ilegală a agregatelor minerale are un impact negativ major asupra calității apelor, dar și asupra managementului riscului la inundații.

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …