Sunday , December 4 2022

Sezonier angajat la tuns oile, mort după ce o foarfecă i-a străpuns pieptul, pe moşia Mârza de la Dorneşti

tuns oi

Dumitru Donţu, de 37 de ani, din Plopana – Bacău, şi-a găsit sfârşitul, fiind angajat ca sezonier la Nord Intermed Consulting SRL u societatea patronată de Gică Savu, din Scheia, a preluat la începutul acestui an afacerea construită de Mircea Mârza, fiul fostului preşedinte al CJ Suceava, Gavril Mârza u ferma de la Dorneşti are 310 hectare concesionate în 2001 – 2002 de la ADS, 50 de hectare proprietate şi 20 de hectare arendate

La ferma din Dorneşti aparţinând SC Nord Intermed Consulting SRL Scheia, pe care familia Mârza a deţinut-o până la începutul acestui an un bărbat de 37 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce o oaie pe care voia să o tundă s-a învârtit, iar foarfeca ce o folosea şi-a băgat-o în piept.
Dumitru Donţu, de 37 de ani, din comuna Plopana judeţul Bacău lucra la ferma firmei amintite ca muncitor zilier. Alături de alţi zilieri au fost puşi să tundă oile de la fermă. Dumitru Donţu nu a avut noroc. Oaia pe care trebuia să o tundă s-a zbătut, iar muncitorul zilier a fost lovit de două ori cu foarfeca pe care o întrebuinţa în piept. In urma rănilor, bărbatul a decedat.
Conform IPJ Suceava, poliţiştii locali din Dorneşti au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că la punctul de lucru al SC Nord Intermed Consulting SRL, pe islazul comunal Dorneşti s-a produs autoaccidentarea lui Dumitru Donţu, de 37 de ani, din comuna Plopana, judeţul Bacău, angajat ca muncitor zilier în cadrul firmei.
Poliţiştii au stabilit că societatea deţine un punct de lucru în comuna Dorneşti, în cadrul căruia funcţionează o stână de oi amplasată pe islazul comunal, în extravilanul localităţii.
Luni după amiază, la stână a fost organizată activitatea de tundere a oilor, la care au participat patru persoane printre care şi victima din care unul angajat în calitate de muncitor necalificat, ceilalţi angajaţi în calitate de zilieri.
Pe la ora 14.00, în timp ce zilierii tundeau oile, animalul ce era tuns de Dumitru Donţu s-a zbătut rostogolindu-se cu acesta, moment în care foarfecele de tuns pe care-l mânuia victima i-a pătruns în zona pieptului, provocându-i două plăgi.
Colegii de muncă au solicitat intervenţia unui echipaj al S.M.U.R.D. Rădăuţi, care ajuns la faţa locului, a încercat resuscitarea victimei fără succes.
Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Municipiului Rădăuţi în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.
Cu ocazia cercetării locului faptei, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor „Registrul de evidenţă a zilierilor” emis de I.T.M. Suceava, constatându-se că în acesta se află înregistrat pentru 20.05.2013, Dumitru Donţu. Cercetărilor continuate pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs decesul lui bărbatului.
Societatea comercială din Dorneşti unde s-a produs tragedia are în proprietate sute de oi care trebuiau tunse. Pentru această operaţiune au fost aduse persoane cu contract de muncă sezonier din mai multe părţi ale ţării. Printre aceştia şi Dumitru Donţu, de 37 de ani, venit din Plopana – Bacău.
Până de curând firma aparţinea lui Mircea Mîrza, fiului fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, actual deputat, Gavril Mârza. Societatea deţine 310 hectare de teren concesionat de la ADS, 50 de hectare în proprietate proprie şi încă 20 de hectare în arendă. La începutul anului 2013, afacerea a fost transferată pe numele lui Gică Savu din comuna Scheia, el fiind în acest moment administrator al afacerii de la Dorneşti iniţiată de familia Mârza. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Foresta a încheiat anul cu o remiză la Bacău

Foresta a încheiat anul cu o remiză, scor 1-1, înregistrată sâmbătă, pe terenul celei de-a …

No comments

  1. Pacat de bietul om. Dar de ce trebuia asa un titlu tendentios??? Ce legatura are fam Mirza cu moartea omului?? Sau e un nume care atrage cota de piata..urat domnule jurnalist. Ar trebui sa fiti obiectivi…parerea mea!