Wednesday , June 7 2023

Serviciul de Stare Civilă Suceava se va muta pe strada Nicolae Bălcescu, în sediul actual de la Banca Românească

Serviciul de Stare Civilă din sediul Primăriei Suceava se va muta într-un spațiu din centrul municipiului, unde va fi amenajată și o sală de ceremonii pentru oficierea căsătoriilor. Primarul Sucevei, Ion Lungu, consideră că este o oportunitate și a anunțat despre aceasta în conferința săptămânală de presă care a avut loc miercuri, 25 noiembrie, și care s-a ținut online.

Oportunitatea constă în faptul că sediul folosit în prezent de Banca Românească și care aparține Primăriei Suceava, de pe strada Nicolae Bălcescu, va fi preluat din nou de municipalitate fiindcă a expirat contractul și că în acea locație se va muta Serviciul de Stare Civilă.

Primarul Sucevei a precizat că se alocă 150.000 de lei pentru proiect și 500.000 pentru reparații. „Vrem să facem un proiect deosebit, din punct de vedere arhitectural, în așa fel încât să avem o sală frumoasă pentru momentele importante din viața tinerilor care își unesc destinele”, a declarat Ion Lungu.
De altfel, primarul crede că din primăvara anului viitor se va putea da în folosință noul spațiu. Actuala sală pentru oficierea căsătoriilor, amenajată la subsolul Primăriei Suceava – cel puțin așa consideră edilul – nu mai este pretabilă pentru acest gen de evenimente (probabil un bun indiciu în acest sens fiind numărul foarte mare de cupluri care oficiază căsătoria civilă în alte locații decât în sala pusă la dispoziție de Primărie), primarul adăugând că și-a dorit să existe o sală corespunzătoare pentru tinerii care își unesc destinele. (D.P.)

Vezi si

Suceava – județul cu cei mai mulți fermieri care au primit subvenții de la APIA

Anul trecut au cerut subvenții de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) …