Sunday , January 29 2023

Sens giratoriu la intersecţia de la Catedrală

Lucrările vor fi realizate cu bani europeni, fix peste lucrările făcute cu bani europeni de firma Pfeiffer, care au săpat în intersecţie o groapă, au pus o gură de canal şi au turnat asfalt roată împrejur 

intersectie catedrala [800x600]

La intersecţia de la Catedrală va fi amenajat un sens giratoriu, a anunţat ieri primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. El a arătat că investiţiile care se fac pentru reabilitarea bulevardului George Enescu au continuitate înspre centrul municipiului pe strada Mărăşti şi apoi pe strada Mihai Eminescu, până la intersecţia cu sens giratoriu din faţa noului Centru Cultural Bucovina, fostul cinematograf Modern. In intersecţia semaforizată acum de la capătul bulevardului George Enescu cu străzile Mărăşeşti şi Mărăşti s-a lucrat în ultima perioadă intens, activitatea dând de gândit participanţilor la traficul rutier că li se pregăteşte ceva. Primarul municipiului Suceava a confirmat ieri că în intersecţia acum semaforizată va fi amenajat un sens giratoriu, cuprins în proiectul cu fonduri europene de reabilitare a culoarului ce porneşte de la intersecţia cu Calea Obcinelor – în zona Lidl, format din bulevardul George Enescu, străzile Mărăşti şi Mihai Eminescu, până la celălalt sens giratoriu din faţa vechiului cinematograf Modern, acum pe cale să devină Centrul Cultural Bucovina. Dan Dura, director pentru proiecte europene din cadrul Primăriei municipiului Suceava, a arătat că, odată cu amenajarea acestui nou sens giratoriu, vor dispărea din intersecţie semafoarele.
Nedumerirea sucevenilor privind investiţiile ce se preconizează a fi realizate în municipiul reşedinţă de judeţ în zona Catedralei, s-a transformat într-o întrebare publică abia după ce s-au început lucrările de reabilitare a bulevardului George Enescu. Aproape concomitent, în mijlocul intersecţiei semaforizate mai sus amintite, s-a amenajat un mic şantier, protejat cu garduri şi asigurat cu  indicatoare de rigoare, vizibile de la mare distanţă. Reprezentantul primăriei, Dan Dura, a clarificat ieri situaţia, după ce mai multe zile la rând lucrătorii din buricul intersecţiei au săpat la mare adâncime, au astupat gaura iar deasupra au turnat un strat de asfalt, ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. Directorul de proiecte din cadrul Primăriei Suceava a explicat că acele lucrări nu au nicio legătură cu cele ce vor urma în zonă, fiind făcute de Pfeiffer sau de o firmă ce a pleluat lucrarea în subantrepriză, finanţarea fiind făcută tot din bani europeni, dar în baza unui proiect pe linie de mediu. Al doilea proiect, plătit tot din bani europeni, dar pe altă linie, are în plan amenajarea unui sens giratoriu fix peste asfaltul proaspăt turnat de cei de la Pfeiffer ori de subantreprenorii lor peste groapa pe care tocmai ce o săpaseră cu puţină vreme înainte. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Peste 120 de polițiști suceveni, cu 45 de mașini, prezenți pe șosele, pentru monitorizarea și fluidizarea traficului. Recomandări pentru șoferi în condiții de iarnă

Peste 120 de polițiști și 45 de autospeciale de poliție se află pe drumurile publice …

2 comments

  1. Degeaba. NU usureaza deloc viata soferilor care vin din vale in deal adica de pe strada Marasesti urca spre Catedrala sau de pe strada Marasti. Corect era sa se aplice ceea ce din 2008 trebuia: sens unic de la MC Donalds la Catedrala apoi spre Belvedere continuand pana spre Lidl si de la intersectia cu Calea Obcinilor spre Primarie, Policlinica, Biblioteca pana la MC Donalds. Mult mai ieftin, civilizat ca in marile orase unde arterele colectoare de trafic sunt sensuri unice – nu doar in afara, ci si in BV si CJ s-a pus in aplicare acest sistem. Poate ca in felul asta nu mai era atata brambureala in trafic. Eventual, se puta pastra o banda pe circulatia pe contrasens, dar numai pentru taxiuri si mijloace de rtansport in comun. Ce zici Lungu, faci o treaba serioasa ca asta?

  2. Trebuia sa ma scoata niste bani si nu stia de unde. Cea mai mare prostie si asa a impuscat in cap toata circulatia din oras. Mai bine ar asfalta str. Marasesti ca arata de parca ar fi trecut rusii. Intrebarea e daca amenajeaza sens giratoriu pietonii pe unde mai trec sau se vor face niste cozi si se vor produce niste accidente de mai mare frumusetea. Sa ne amintim de masinile rasturnate in sensul de la modern samd. Un sincer si calduros SP pt. domnul primar, spor si putere la asta ma refeream.