Wednesday , December 8 2021

Sens giratoriu, într-o primă fază cu elemente de plastic, mai jos de hotelul Balada

Primarul Lungu regretă că nu a făcut mai multe sensuri giratorii în cei 17 ani de mandat, dar vrea să facă o carte cu realizările sale în care va pune spre comparație imagini din 2004 cu cele de acum

Primăria municipiului Suceava va amenaja un sens giratoriu în zona fostei uzine electrice pentru fluidizarea traficului. După cum a declarat primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 22 septembrie, este vorba despre o amenajare cu caracter temporar, însă este de știut și că în perspectivă se are în vedere amenajarea unei intersecții giratorizate de amploare mare și nu cu elemente de plastic așa cum va fi cea temporară. „Având în vedere că acolo e o zonă imobiliară în dezvoltare facem deocamdată sensul giratoriu temporar. Proprietarul din zonă va trebui să cedeze și el o bucată de teren pentru amenajarea giratoriului mare atunci când o să-l facem și a spus că este de acord. Urmează ca cei de la Loial să pună elementele de plastic și giratorul temporar să devină funcțional”, a spus Ion Lungu, adăugând că a obținut autorizația pentru lucrări și că acestea vor începe cât de repede.

Primarul regretă că nu a făcut mai multe sensuri giratorii 

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că regretul său cel mai mare în cei 17 ani de mandat este acela că nu a amenajat mai multe sensuri giratorii și mai puține semafoare pentru fluidizarea traficului. „Dacă aș fi astăzi primar la început de mandat aș pune cât mai puține semafoare în oraș și cât mai multe sensuri unice (aceasta este declarația mot à mot a primarului care, după cum a continuat în conferință, a vrut să se refere, de fapt, la sensuri giratorii – n.red.). M-am convins între timp că o circulație mult mai fluidă în oraș poate fi asigurată prin sensuri giratorii. Am văzut și afară la Laval în Franța unde nu știu dacă sunt două semafoare. În schimb tot orașul are foarte multe sensuri giratorii, unice. Sunt de acord să punem sensuri giratorii în oraș”, a spus primarul. Ion Lungu a admis că, dacă privește retrospectiv, sunt anumite aspecte pe care le-ar face acum diferit. Cu toate acestea, provocat pe o temă legată de regretele pe care le-ar avea în activitatea sa de primar, Ion Lungu a replicat că mai degrabă ar face o carte cu realizările din mandatele sale. În opinia lui, o astfel de carte este utilă pentru că oamenii au tendința să uite unele lucruri. De asemenea, referindu-se la cartea respectivă, primarul a spus că ar fi sugestivă o imagine din 2004 a Sucevei comparativ cu una de acum pentru a se observa că s-au produs schimbări în bine. (D.P.)

Vezi si

Trafic blocat pe E 85, la Oniceni, de o autocisternă care a derapat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a informat miercuri, la ora 11.30,  că o …