Wednesday , February 1 2023

Senatul USV a acordat titlul de “Doctor Honoris Causa” profesorului Jozef Vander Sloten

Decizia de conferire a titlului a fost motivată de cercetările profesorului Sloten în domeniul biomecanicii şi aplicaţiilor în inginerie biomedicală, biomateriale, chirurgie asistată de calculator şi pentru ilustrele sale merite în dezvoltarea colaborării cu cercetătorii şi profesorii de la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava. Jozef Vander Sloten este profesor la Departamentul de Inginerie Mecanică al Katholieke Universiteit Leuven, Belgia  

 
POZA DHC


Miercuri, 23 noiembrie, Senatul Universităţii „Stefan cel Mare” din Suceava a acordat, la propunerea Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, titlul de „Doctor Honoris Causa” profesorului Jozef Vander Sloten de la Departamentul de Inginerie Mecanică al Katholieke Universiteit Leuven (KUL), Belgia. Ceremonia a fost deschisă de Preşedintele Senatului Universităţii „Stefan cel Mare” din Suceava, conf. univ. dr. Liviu Popescu, care a prezentat decizia de conferire a titlului, motivată de cercetările  profesorului Sloten în domeniul biomecanicii şi aplicaţiilor în inginerie biomedicală, biomateriale, chirurgie asistată de calculator şi pentru ilustrele sale merite în dezvoltarea colaborării cu cercetătorii şi profesorii de la Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava.  Jozef Vander Sloten este profesor la KU Leuven – prodecan, şef al diviziei de Biomecanică din cadrul Departamentului de Inginerie Mecanică, preşedinte al polului de cercetare ştiinţifică Leuven Medical Technology Centre (L-MTC) şi director al programului de studiu de masterat Inginerie Biomedicală de la KU Leuven. Acesta face parte din conducerea societăţii Alianţa Europeană pentru Inginerie în Medicină şi Biologie, iar în 1997 a fost ales secretar general al asociaţiei World Academy for Biomedical Technologies (UNESCO-UATI). Profesorul Sloten îşi desfăşoară activitatea într-o universitate de mare prestigiu internaţional, una dintre cele mai vechi din Europa, fondată în anul 1425 şi plasată în ultimii ani în top 100 universităţi din lume (conform clasamentului ARWU/Shanghai Ranking din 2016). Membră a Ligii European Research Universities, K.U.Leuven are o ofertă educaţională care atrage în fiecare an studenţi din peste 120 de ţări.
Decanul Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică si Management, prof. univ. dr. ing. Ilie Muscă, a înmânat diploma de „Doctor Honoris Causa”. Apoi profesorul Vander Sloten a ţinut o prelegere, Lectio magistralis, având ca subiect ultimele sale cercetări în domeniul bioingineriei şi chirurgiei asistate de robot şi calculator.
La eveniment au fost prezenţi membri ai Senatului Universităţii „Stefan  cel Mare’’ din Suceava, profesori de la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, cadre didactice şi studenţi de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management, precum şi alţi invitaţi de onoare. (A.I.)
 

Vezi si

Sindicaliști din învățământul sucevean vor protesta azi în fața Guvernului pentru salarii decente

Azi, începând cu ora 12.00, circa 1.000 de sindicaliști din sistemul de învățământ vor picheta …