Tuesday , January 31 2023

Senatul a aprobat ieri legea pentru construirea Autostrăzii Nordului. Dacă puteți citi printre hohote de râs, mai aflați că ea cică va fi gata în patru ani

Autostrada Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, denumită  “Autostrada Nordului” a fost adoptată de senatori, cu 72 de voturi „pentru” și o abținere, în ciuda raportului de respingere întocmit de Comisia pentru transporturi 

Senatul a adoptat, miercuri, proiectele legislative de aprobare a obiectivului de investiții pentru Autostrada Brașov-Bacău, respectiv pentru Autostrada Nordului. Demersul are loc la câteva zile după ce români din toată țara au protestat din cauza lipsei de autostrăzi.

Comisia pentru transporturi din Senat a întocmit rapoarte de ­res­pingere a celor două inițiative­ ­le­gislative.

Cu toate acestea, Senatul a respins raportul comisiei și a adoptat propunerea legislativă privind aprobarea obiectivului de investiții Autostrada Brașov-Bacău, în unanimitate, cu 74 de voturi „pentru”.

Potrivit proiectului legislativ inițiat de parlamentari din toate partidele politice, termenul de execuție a obiectivului de investiții Autostrada Brașov-Bacău este de cinci ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

De asemenea, obiectivul de investiții Autostrada Brașov-Bacău se finanțează de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din fonduri extreme și din fonduri europene disponibile în cadrul ­e­­xercițiului financiar multianual 2019-2024.

Si propunerea legislativă pentru aprobarea obiectivului de investiții “Autostrada Nordului” a fost adoptată de senatori, cu 72 de voturi „pentru” și o abținere, în ciuda raportului de respingere întocmit de Comisia pentru transporturi.

„Prezenta lege aprobă execuția obiectivului de investiții Autostrada Vama Petea-Satu Mare-Baia Mare-Dej-Bistrița-Vatra Dornei-Suceava, denumită în continuare Autostrada Nordului”, se arată în proiectul legislativ.

Inițiativa depusă de parlamentarii din toate partidele politice, prevede că termenul de execuție a obiectivului de investiții Autostrada Nordului este de patru ani de la data în vigoare a prezentei legi. De asemenea, obiectivul de investiții Autostrada Nordului se finanțeazp de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din credite externe și din fonduri europene.

În total, senatorii au adoptat miercuri trei inișiative de aprobare a obiectivelor de investiții pentru autostrăzi.

Pe 15 martie, românii au ­protes­tat, de la ora 15:00, pentru 15 minute, în semn de protest pentru lipsa de autostrăzi din țară.

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …