Wednesday , April 7 2021

Senatorul liberal Daniel CADARIU: PNL a mai reparat odată efectele nefaste produse de cea mai mare “ȚEAPĂ FINANCIARĂ” a PSD Suceava: Proiectul “Utilități și Mediu “

Senatorul libneral Daniel Constantin Cadariu a declarat, miercuri, că PNL a mai reparat odată efectele nefaste produse de cea mai mare “țeapă financiară” a PSD Suceava: Proiectul “Utilități și Mediu “, considerând că prin acesta au fost înrobite 60 de localități pentru 25 de ani printr-un credit extern de 86 de milioane de euro cu dobânzi exorbitante.

Daniel Cadariu, Obiectiv, stiri, Suceava, PNL, senator
Senatorul PNL Daniel Cadariu

”În urmă discuțiilor avute de către mine și de către domnul președinte Gheorghe Flutur cu prim ministrul Florin Cîțu am readus din nou județul Suceava în atenția Guvernului.

Ieri 2 martie în urma adoptării Legii bugetului de stat pentru anul 2021, au fost suplimentate alocările din taxa pe valoare adăugată pentru Județul Suceava cu suma de 36.352.000 lei.

Iar acești bani au fost dați exact pentru echilibrarea bugetelor locale ale UAT-urilor împrumutate pentru Programul Utilități în vederea achitării ratelor și dobânzilor aferente anului 2021 și pentru achitarea restanțelor din anul 2020”.

Senatorul Daniel Cadariu a arătat că sumele necesare sunt prezentate în anexa 7.02 a Legii bugetului de stat și sunt distribuite pe localități, astfel:

  •  9.114.000 lei pentru 57 de UAT-uri de pe  componenta gaz pentru anul 2021,
  • 19.612.000 lei pentru 6 de UAT-uri: Gura Humorului, Siret, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Suceava, de pe componenta termică pentru anul 2021.
  • 7.626.000 lei pentru 5 UAT-uri: Gura Humorului, Siret, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți, reprezentând sumele restante pentru componenta termie pentru anul 2020. (O.S.)

Vezi si

Lungu: „Căldura și apa caldă în Suceava vor fi asigurate chiar până la Paști”

Primarul municipiului Suceava a dat asigurări că va fi furnizată, în sistem centralizat, apa caldă …

2 comments

  1. Dar cu parcul ala unde s-au montat cred peste 100 de banci, s-a facut un teren de tenis fara nicio noima, s-a facut plangere la parchet, tot nimeni nu zice nimic? Smecherii ca la Suceava ….

  2. Aici ii dau dreptatePNL-istului. Taica Marza a clocit toata afacerea cu niste basarabeni + Petromservisul lui Vantu + Luca. Initial au castigat licitatia cei de la GAZPROM insa cand au vazut ce golanii se fac la Suceava au renuntat la investitie. Era un proiect facut pe genunchi. Curios cum de nimeni nu il intreaba pe taica Marza despre aceasta golanie.