Thursday , December 1 2022

Semnarea contractului de salubrizare menajeră, amânată de o contestaţie depusă de Rosal

Contractul de salubrizare menajeră trebuia semnat astăzi, însă o contestaţie depusă la CNSC de către firma Rosal a amânat acest demers. Până se va soluţiona această contestaţie, salubrizarea menajeră în municipiul Suceava va fi asigurată de asocierea dintre Diasil şi Florconstruct

 Primarul Lungu - 25 febr 2015 [800x600]

Primăria municipiului Suceava era pe cale să semneze astăzi contractul de salubrizare menajeră cu asocierea de firme câştigătoare a licitaţiei, însă reprezentanţii firmei Rosal nu s-au lăsat şi, după cum a spus primarul Ion Lungu, “în ultimele cinci minute au depus contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC)”. După cum era prevăzut, contractul de salubrizare menajeră trebuia semnat astăzi, între Primăria municipiului Suceava şi câştigătoarea licitaţiei, asocierea formată din firmele Diasil şi Florconstruct, însă, era prea frumos să fie adevărat. Astfel încât, pentru a contura puţin povestea, reprezentanţii firmei Rosal au contestat la CNSC această licitaţie. “Imi pare rău să spun, dar cei de la Rosal se folosesc de toate mijloacele juridice, strategia lor s-a mutat pe domeniul juridic şi au contestat licitaţia care a avut loc la Primărie pentru salubritatea menajeră. Noi trebuia ca mâine (astăzi n.r.) să încheiem contractul cu cei care au câştigat licitaţia şi să facem acele buncăre subterane”, a declarat primarul municipiului Suceva, Ion Lungu.
Ca urmare a acestei contestaţii este faptul că se va întârzia şi amenajarea celor 145 de platforme subterane prevăzute în caietul de sarcini, însă, optimist din fire, primarul sucevean speră ca această poveste să aibă un final fericit. “Din păcate Rosalul a contestat licitaţia, dar eu sper ca în această vară, spre toamnă cel târziu, să avem un contract definitiv în ceea ce priveşte salubrizarea menajeră, în aşa fel încât să ne ocupăm de aceste lucruri foarte importante pe care trebuiem să le facă noul operator, respectiv aceste depozite subterane care sunt civilizate şi îi înlătură pe cei care stau pe lângă ele, câinii pe deoparte şi oamenii boschetari, cum li se spune, pe de altă parte”, a explicat primarul municipalităţii sucevene.
Primăria municipiului reşedinţă de judeţ nu are cunoştinţă de cauză în ceea ce priveşte contestaţia depusă de firma bucureşteană de salubrizare, însă un lucru este cert, până se vor linişti apele, firmele Diasil şi Florconstruct se vor ocupa de salubrizarea menajeră în municipiu. “Nu ştim exact ce au contestat, noi am fost informaţi de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Aici nu se mai poate merge pe negociere directă pentru că nu mai este o licitaţie şi suntem pe un contract de forţă majoră. Eu zic că licitaţia a fost adjudecată corect, însă vom vedea”, a mai spus primarul Lungu care a mai precizat că cei de la Rosal s-au transformat din firmă de salubrizare menajeră în firmă de avocatură, iar strategiile lor nu mai sunt pe linie de salubritate, ci, sută la sută, pe linie juridică.
Până se va soluţiona această contestaţie salubrizarea menajeră în municipiul Suceava va fi asigurată de asocierea dintre Diasil şi Florconstruct. “Rămân în continuare, conform hotărârii de Consiliu Local, până se definitivează licitaţia, ei prestează pe un contract temporar de forţă majoră serviciul de salubritate menajeră”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Ioan Stan, de 1 Decembrie: Faptele noastre bune, realizările noastre, sunt cel mai înalt omagiu pe care îl putem aduce țării

Senatorul Ioan Stan, liderul PSD Suceava, a transmis un mesaj în care arată că încărcătura …