Thursday , September 29 2022

Semn bun în pandemie?! Nicio ofertă pentru echipamentele de la morgă, la licitația pentru echipamente SARS-CoV-2

Spitalul Municipal „Sfinții Doctori Cosma și Damian” din Rădăuți a organizat o licitație deschisă pentru achiziționarea de echipamente necesare tratării afecțiunilor cauzate de infectarea cu SARS-CoV-2. Este vorba de o licitație pe nouă loturi, valoarea cumulată a produselor pe care unitatea medicală rădăuțeană vrea să le achiziționeze fiind de circa 3,2 milioane euro fără TVA. Mai exact, la Lot 1 s-a dorit achiziționarea de 11 bucăți Ecografe și 2 bucăți Ecocardiografe – valoarea estimată fiind de 2.614.000 lei, fără TVA – iar la Lotul 2 privitor la echipamente monitorizare pacienți COVID s-a vrut achiziționarea unui sistem central de monitorizare a pacienților, 128 bucăți monitoare funcții vitale, șapte monitoare funcții vitale pediatric/neonatal, un monitor funcții vitale transport, 34 bucăți monitoare presiune arterială, 2 bucăți Cardiotocograf/monitor fetal. În ce privește valoarea estimată a lotului 2, aceasta a fost în sumă de 2.558.050 lei, fără TVA.

Analizoarele făceau obiectul lotului 3 de achiziție care consta în: un analizor hemoleucogramă rapidă, a două analizoare rapide biochimie, șapte aparate măsurare gaze sanguine, un Sistem PCR -real time. Valoarea estimată a bunurilor aferente lotului 3 este în sumă de 3.266.500 lei, fără TVA.

Lotul 4 privea achiziția de aparate și instrumente pentru perfuzie, respectiv un aparat de hemodializă/hemofiltrare continuă/intermitentă veono-venoasă, 27 bucăți injectomate și 16 pompe de infuzie. Valoarea estimată a bunurilor aferente lotului 5 este în sumă de 964.369,75 lei, fără TVA.

Lotul 5 se referea la aparate medicale respiratorii pentru asistarea pacienților COVID: 16 ventilatoare adult/copii, 20 ventilatoare pulmonare non-invazive, 6 ventilatoare pulmonare pentru transport și urgență și 2 incubatoare. Valoarea estimată a bunurilor aferente lotului 5 este în sumă de 3.705.000 lei, fără TVA.

Lotul 6 se referea la echipamente de monitorizare cardiacă compuse din 14 Electrocardiografe, 28 Electrocardiografe portabile, 4 pulsoximetre, 33 defibrilatoare și câte 2 bucăți de: Electrocardiograf EKG cu 12 canale, Holtere, Holtere EKG. Valoarea estimată a bunurilor aferente lotului 6 este în sumă de 2.391.900 lei, fără TVA.

Lotul 7 se referă la achiziția de echipamente pentru morgă compuse din: un Frigider pentru morgă cu șase corpuri, un cărucior cu ascensor hidraulic pentru targă, patru cărucioare pentru transport cadavre și un sterilizator aer cu plasmă și filtru HEPA. Valoarea estimată a bunurilor aferente lotului 7 este în sumă de 229.650 lei, fără TVA.

La lotul 8 se are în vedere o mașină pentru developare filme radiologice. Valoarea estimată a bunurilor aferente lotului 8 este în sumă de 21.000 lei, fără TVA.

La lotul 9 se are în vedere achiziționarea de echipamente de salvare și urgentă compuse din: 18 aparate pentru vizualizarea venelor, 25 aspiratoare pentru secreții, o trusă de urgență și 98 de concentratoare de oxigen. Valoarea estimată a bunurilor aferente lotului 8 este în sumă de 1.069.000 lei, fără TVA.

Toate contractele ar urma să se încheie pe o perioadă de șase luni și, spre deosebire de achizițiile organizate de Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel nou” Suceava, la Spitalul Municipal „Sfinții Doctori Cosma și Damian” Rădăuți este vorba de încheierea unor contracte ferme, nu a unor acorduri-cadru care vor fi urmate de contracte subsecvente.

Cu excepția lotului 8 și 9 unde criteriul de atribuire a fost „prețul cel mai scăzut”, la celelalte șapte loturi criteriul a fost „cel mai bun raport calitate – preț” unde 90% a reprezentat-o componenta financiară iar 10% garanția comercială extinsă. La licitație s-au prezentat oferte pentru 8 din cele nouă loturi: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8 și 9. Practic, doar la achiziția de echipamente pentru morgă nu s-au prezentat ofertanți. La loturile 2 și 3 s-au prezentat câte doi oferte, la fiecare din celelalte șase loturi a fost prezentată câte o singură ofertă. (D.P.)

Vezi si

Absolventă a Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, premiată și felicitată de conducerea ASE București și de ministrul Educației

Absolventa Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, promoția 2022, Denisa Siminiuc, a fost premiată și felicitată …