Thursday , September 29 2022
Breaking News

Seful Poliţiei Fălticeni, dat pe mâna procurorilor de un subordonat

Nichitoiioan

Comisarul şef Ioan Nichitoi va trebui să explice procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunal dar şi celor de la DNA de ce a vrut să-l facă scăpat pe patronul Vasile Savu de la ”Parisienne a la Vys” din Fântâna Mare, care, conducând băut, a avariat mai multe maşini. Un agent de la biroul de poliţie rutieră al Poliţiei Fălticeni a pus la dispoziţia procurorilor o înregistrare, în care Nichitoi îl ameninţă şi îi cere să distrugă toate actele de constatare ale evenimentului

 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au deschis o acţiune penală împotriva şefului Poliţiei municipiului Fălticeni, comisar şef Ioan Nichitoi (foto) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. Prin disjungere, cazul este cercetat şi de căte procurorii DNA care verifică comiterea unor infracţiuni de corupţie în această speţă care a avut ca punct de plecare o plângere penală, însoţită de o înregistrare audio, formulată de un agent de circulaţie de la poliţia fălticeneană.
Totul a început în luna noiembrie a anului trecut. Intr-una din zile, agentul Liuţă de la biroul de poliţie rutieră al Poliţiei Fălticeni a fost chemat să constate un eveniment rutier al cărui promotor ar fi fost Vasile Savu, patronul firmei ”Parisienne a la Vys” din Fântâna Mare. Maşina acestuia a avariat alte două autovehicule după care a intrat în curtea firmei. Când agentul de poliţie a ajuns la faţa locului pentru a face constatarea evenimentului, din sediul firmei a ieşit soţia lui Savu, care a declarat că ea se afla la volanul automobilului care a produs incidental rutier. Asta deşi toţi martorii au susţinut că Vasile Savu conducea maşina. Agentul rutier a insistat, cerând ca acesta din urmă să vină la spital, să i se preleveze probe de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. Savu nu numai că a refuzat, dar l-a şi admonestat pe poliţistul Liuţă.
In scurtă vreme, agentul a fost chemat la ordin de către şeful poliţiei fălticenene, comisarul şef Ioan Nichitoi, care i-a tras un perdaf straşnic, ameninţndu-l şi cerându-i să distrugă actele de constatare ale evenimentului rutier, explicând că patronul Savu este prietenul său. Agentul Liuţă a avut însă prezenţa de spirit să înregistreze discuţia cu superiorul său, derulată pe parcursul a circa 20 de minute. Cu înregistrarea făcută s-a prezentat la un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni. Acesta a decis că acest caz este de resortul unei structuri de Parchet superioare şi în consecinţă l-a transmis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. Chemat la audieri, Vasile Savu a recunoscut că se afla la volanul maşinii şi că este în relaţii bune cu şeful poliţiei fălticenene.
Pe acest fond, s-a luat decizia de disjugere a cazului, procurorii Serviciului Teritorial Suceava a DNA urmând să verifice dacă pot fi dovedite eventuale fapte de corupţie în această speţă. Verificările se fac din acest punct de vedere şi în condiţiile în care ar exista suspiciuni legate de faptul că Vasile Savu nu ar fi singurul patron din Fălticeni care a oferit atenţii conducerii poliţiei din localitate.(N.R.)

Vezi si

Absolventă a Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, premiată și felicitată de conducerea ASE București și de ministrul Educației

Absolventa Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, promoția 2022, Denisa Siminiuc, a fost premiată și felicitată …

4 comments

 1. NENEA ASTA INCEARCA SA MA INCALTE SI PE MINE INTR–UN DOSAR PENAL ,ACCIDENT IN TRAFIC, SCHIMBAT SOFERUL…AICI AM DESCOPERIT CA-I DE MESERIE, DECI ASA NENE.. SI ZICI CA N-AI PE NIMENI IN SPATE, UNUL ,, GROS ” DIN JUSTITIE, PACAT… FINDCA EU SANT RUDA CU ACCEA PERSOANA, SI VA CUNOSC TELEFONATELE IN ARANJAREA DOSARELOR”

 2. d-l Nichitoi Ioan este singurul comandant adevarat pe care l-a avut Politia Falticeni si este doar o victima a sacalilor care stau prin birourile institutiei doar la panda dupa prada.
  Ţinta lor o constituie prada de la etajul 2, deoarece i-a pus pe sacali la munca.

  • CavaleriGreaDeCap

   Aha, care va sa zica, comandantul adevarat e cel care musamalizeaza dosare …
   De aia e Politia Romana putreda, putreda, putreda ….
   ca e plina de putreziciuni care contamineaza tot ce e in jurul lor …

 3. Si ne mai intrebam de ce merge totul “bine”in tara asta …